Varehussjef Jostein Eidesen håper at alle skjønner at man faktisk kan låne dem gratis, også hvis man ikke skal handle hos Byggmix.

– Vi har hatt noen tilhengere til utlån før, men det var en løsning som ikke fungere så godt. Kunder måtte inn å låne nøkkel og skrive kontrakt, og det var mye arbeid for begge parter. Nå samarbeider vi med selskapet Freetrailer, som har en mer moderne og velfungerende løsning. Håpet er at disse skal være utlånt hele tiden, også til de som ikke skal handle her, sier Jostein Eidesen, varehussjef på Coop Byggmix Hamarvik.

De fem hengerne skal stå utenfor varehuset, og vil være tilgjengelig for utlån fra syv om morgenen til elleve på kvelden. Det inkluderer to større boogiehengere, to vanlige enkeltakslede og én skaphenger. Det eneste man trenger for å låne hengeren gratis er å laste ned Freetrailer-appen. Her kan man se om det finnes ledige tilhengere på forhånd, og også forhåndsbestille, for et lite beløp. Appen kan også brukes hvis man skal benytte seg av gratis-hengere på for eksempel IKEA andre steder i landet. Man kan selv velge om man vil forsikre den for en liten sum. Det koster også en liten sum hvis man vil forhåndsbooke eller låne den lenger enn tre timer.

– Jeg håper at kundene skjønner at dette er gratis, og at de kan lånes av alle. Vi gjør dette for å yte god service, og for å være synlige lokalt. Samtidig er det en fin ting å dele, i stedet for at alle skal eie sin egen. Hengerne blir jo også som en slags reklameplakat hvis de kjører rundt i nærområdet vårt. Så konseptet er faktisk at vi betaler Freetrailer for at de skal hjelpe oss med tilhengerne, og så skal vi få igjen investeringen vår i form at fornøyde kunder og mer synlighet, sier Eidesen.

Hvis tilbudet blir veldig populært, så utelukker ikke varehussjefen at tilbudet kan utvides. – Det blir nok litt frem i tid, men hvis tilhengerne er utlånt hele tiden, må vi vurdere å skaffe oss flere, sier han.