Fraktebåten "Optimar" tilhørende Berge Rederi i Knarrlagsundet, gikk natt til lille julaften på skjæret Brakan i Hustadvika. Det blåste kuling og tung sjø veltet innover havaristen da mannskapet på sju ble heis ombord i et Seaking redningshelikopter.

Ifølge Øyvind Berge i rederiet har alt gått bra med mannskapet.

- Alt er bra med mannskapet. "Optimar" er nå tatt av skjæret og ligger ved kai i Kristiansund. Vi har nå dykkere og inspeksjon av båten for å få oversikt over skadene, sier Berge til lokalavisa Hitra-Frøya lørdag ettermiddag.

Redningsselskapet fikk varsel om grunnstøtinga klokka 06.15. Redningsskøyta «Erik Bye» gikk da ut fra Kristiansund og bisto mens mannskapet ble reddet i sikkerhet ved hjelp av helikopteret.

– Da vi kom fram, så vi at båten sto langt oppe på skjæret. Det står på til midtskips. Båten er relativt stor, rundt 2.500 tonn. Den er halvlastet, og har 13–14 hundre tonn last, sier skipper Sigmund Kaplanski på redningsskøyta «Erik Bye» til Tidens Krav.

Ved lunsjtider varslet Redningssentralen at skipet gikk av skjæret etter å ha blitt truffet av en brottsjø.

Ifølge Tidens Krav er skjæret Brakan en fryktet plass og flere skip har gått opp her, senest i februar. Avisa viser til minst to tidligere grunnstøtinger, også etter at skjæret ble merket med blinkende lys i 2015.

Også i mars i 2016 ble Berge rederi rammet av en grunnstøting da lastebåten ”Selvaagsund” gikk på grunn ved Ytre Solund i Sogn og Fjordane.