Monica Fossum (25) er den nye kjøpmannen på Narvesen i Fillan. Det som skulle bli ett år hjemme hos mamma i Fillan for å spare opp penger, har blitt til noe mye mer. 1. september begynte hun i jobben.

Hun hadde allerede jobbet som ekstrahjelp ved butikken i et år, og da sjefsjobben ble ledig var det fristende å søke.

- Både butikken og Hitra er i vekst. Som byjente er spennende for meg å satse akkurat her. Jeg elsker tilværelsen her på Hitra. Nå ser kjæresten og jeg etter et hus. Vi ønsker å bosette oss her.

Liker det ryddig og rent

Hvordan vil kundene merke at det er kommet en ny sjef på Narvesen?

- Jeg er en veldig ryddig person som er opptatt av å ha det rent rundt meg. Det tror jeg vil synes i butikken også. Nå tenker jeg å flytte litt på butikkhyllene, og åpne opp butikken. Det håper jeg gir et luftigere inntrykk. Lukt er også viktig, og jeg vil at duften av nystekte bakervarer skal henge i kiosken hele dagen, smiler butikksjefen.

Med seg på laget i butikken har hun to faste ansatte, og en på opplæring.

- Vi er et stødig lite arbeidslag, men jeg er sikker på at vi vil vokse oss større, sier Fossum.

- Kjenner meg ikke igjen

Narvesen har vært utsatt for hard kritikk i media i sommer. Hva tenker du om det som er blitt skrevet?

- Narvesen legger alt til rette for oss for å gjøre arbeidshverdagen vår lettere. Vi får alle verktøy både når det gjelder regnskap, HMS og temperaturmålinger på mat. Jeg kjenner meg overhode ikke igjen i kritikken som kom i media denne sommeren, forteller Fossum

Fra makeup til ketsjup

Fra tidligere har Fossum erfaring fra både Shell og Coca Cola, men utdanningen hun tok tilsa ikke et yrke i servicenæringen. Hun er utdannet makeup-artist, og har sminket til flere filmer og tv-serier.

- Av større ting er en svensk/finsk film som heter ”Law of the land”, og NRK-serien ”Alliert og alene”. Men jeg trives best med makeup som hobby, og man mister en hobby om man har det som jobb, mener Monica Fossum.