Arrangementet fant sted i kretshuset på Stølan, og var gjort kjent blant annet gjennom facebook.

Kretshuset har forøvrig åpen kafe hver søndag, og noen av de som møtte opp denne søndagen syntes det var synd de ikke visste om familiedagen på forhånd. Da kunne de tatt med penger til mer enn de vanlige vaflene, og kjøpt seg middag der i stedet, og spart seg for middagslagingen hjemme.

KONKURRANSER: Flytting av tomme bokser ved hjelp av sugerør var god underholdning blant tilskuerne.

Nasjonalrett

Arrangementet var åpent for alle, men det var uten tvil flest litauere som møtte opp til underholdning og mat.

Den litauiske nasjonalretten er potetball med kjøtt, og kalles cespalinai, og var veldig populær under markeringen av den internasjonale familiedagen. FN sin familiedag er egentlig 15. mai, og ble innført i 1993. Den litauiske foreningen valgte å markere dagen en uke senere.

Under arrangementet var det i tillegg til middagsmat, også et vell av fristende kaker.

PLANKEKJØRING: Det var slett ikke enkelt for fire personer å forflytte seg med en planke under beina. Men konkurranseinstinktet var sterkt, og de ga seg ikke før de var kommet over mållinja.

Mye moro

Det var musikalske innslag, og leker for store og små. De minste hadde det moro i hoppeslottet, mens de større og de voksne konkurrerte i flytting av bokser og non stop med sugerør.

Og da de testet samarbeidsevnen, hvor de fire på hvert lag, gikk med planker under beina, skapte det masse latter.

MATSALG: Lina Gaupsaite Bergum syntes det var moro at det kom mye folk da den litauiske foreningen på Frøya arrangerte internasjonal familiedag. Gjestene satt pris på et stort utvalg av god mat.