Hedersprisen som Gjensidige og Hitra-Frøya delte ut for femte gang i år, ble utdelt i en fullsatt idrettshall med 500 feststemte gjester som deltok på Frøyas festbord lørdag kveld.

Denne gangen hadde juryen holdt kortene tett til brystet og ikke en gang prisvinneren visste noe om utdelingen eller hvem som skulle få årets hederspris, kunne Svend Sivertsen i Hitra-Frøya fortelle innledningsvis. På vegne av juryen var det han og Heidi Madsvåg i Gjensidige, som sto for selve seremonien. Juryformann Tore Strømøy var forhindret i å delta.

Hedersprisen for Frøya og Hitra er et samarbeid mellom lokalavisa Hitra?Frøya og Gjensidige. Hedersprisen skal gå til en person/personer eller et lag/organisasjon/forening med tilhørighet i øyregionen, som har gjort en enkeltstående bragd eller god innsats for nærmiljøet sitt over lengre tid. Vi ønsker å hedre hverdagsmennesker, - de bak aktivitetene, - de som uoppslitelig står på og bidrar til et godt sosialt liv for mange.

Hedersprisen er på 15.000 kroner + diplom og heder og ære. Det er lokalavisas lesere som sender inn begrunnede forslag på kandidater. Det kom inn flere gode forslag med gode begrunnelser, opplyste Svend Sivertsen.

Med hemmelighetskremmeri rundt offentliggjøringen, og en uvitende prisvinner i salen, presenterte Sivertsen prisvinneren på denne måten:

Personen som i kveld får hedersprisen har i mer enn en generasjon vært en stor entusiast, en samfunnsbygger og en kulturperson utenom det vanlige og med et uvanlig stort hjerte. Vedkommende har alltid vist sjelden stå-på-vilje.

Gjennom utrettelig arbeid i 40 år har vedkommende vist særdeles stort engasjement, bidratt til samfunnsbygging, utvikling og trivsel rundt seg, – og vedkommende har oppnådd resultater som er lagt merke til. Frøya og øyregionen har hatt en helt spesiell plass i hans hjerte og liv. Han har vært meget stolt av sin tilhørighet. Han er oppriktig glad i Frøya. Og opp gjennom tidene har han hatt svært mange tillitsverv.

Det er en mann som får prisen i år, det har dere etterhvert skjønt, det er andre gang vi deler ut prisen til en mann. Han sitter i salen og vet ikke engang selv at han i kveld skal få denne hedersbevisningen som er vel fortjent!

Prisvinneren har hatt mange oppgaver, og hobbyen har på mange måter også blitt hans arbeid. Vedkommende har over mange år lagt ned et kjempearbeid for ungdommen vårres. Og de unge har blitt stolte av sin tilhørighet.

Mannen var tidlig formann i Frøya idrettslag og hadde en finger med i svært mye av det som skjedde på idrettsfronten her ute. Selv var han også aktiv på fotballbanen og i terrengløypene.Han var svært sentral da Frøya IL arrangerte norgesmesterskap og nordisk mesterskap i kappgang i sin tid.

Han viste tidlig lederevner, tok lederoppgaver og fikk i gang dugnadsarbeid, og sto selv midt i arbeidet. Det ble bygd trimhytte og fotballbane på Hellesvikan.

Dere begynner å sirkle inn prisvinneren, fortsatte Sivertsen.

Mannen er en meget dyktig sanger, noe Sistranda mannskor nå nyter godt av. Han har vært med i Trønderkor og vært med å arrangere sangerstevner, korpsstevner og deltatt i mange oppsettinger/forestillinger. Nå har han igjen kastet seg inn i fotballmiljøet og er leder av Frøya FK. Han er et typisk JA-menneske!

Dagens prisvinner er selve «motoren», pådriveren, i mye av det som skjer innen samfunnsliv, idretts- og kulturlivet. Han er ILDSJELA med stor I ! – Han har vært det og er det!

Mannen har også bedrevet politikk. Som det samfunnsengasjerte mennesket han er, ble han tidlig med i kommunestyret, var der i flere perioder og satt i 20 år som ordfører. Han har vært med på oppturer og nedturer i politikken.

Prisvinneren var også representant på Stortinget ei tid. Han sto på for regionale saker, og han sang for sine medrepresentanter på tinget, - og han la aldri skjul på hvor han kom fra!

Han var svært sentral da fastlandsforbindelsen ble vedtatt. Han brenner fortsatt for kommunikasjonen til øyregoionen. Han er en brobygger, selv om det ennå ikke har blitt bru over Dolmsundet.

Han har vært uvurderlig for Frøya de siste 30-40 åra, - han er Mr. Frøya!

Med denne begrunnelsen er det en ære for oss i juryen å kunne overrekke årets hederspris til Jan Otto Fredagsvik.

Ber om at Jan Otto kommer fram og mottar prisen, og at han tar med sin Tove fram. Hun skal også ha sin del av æren. Vi gir dem velfortjent applaus, sa Svend Sivertsen. Dermed ble det blomster, hedersprisdiplom og en sjekk på 15.000 kroner, noe juryen håper han vil bruke på seg og kona.

Fredagsvik takket for hedersprisen og innrømmet at han nok ble "tatt på senga" denne gangen.