Salmars talentpris er opprettet for å stimulere unge fotballspillere og lag til videre god innsats på fotballbanen. Med prisen så ønsker sponsoren og de to fotballklubbene i øyregionen  å gi en oppmerksomhet til spillere og lag som utmerker seg med gode ferdigheter, resultater, og som markerer seg med gode holdninger, treningsiver og spilleglede. Det deles også ut to spesialpriser til personer i øyregionen som har bidratt med stor innsats for fotballen på Hitra og Frøya.

Det har blitt en tradisjon at denne årlige talentprisen deles ut under Tines fotballskole i Hitra idrettspark. Så også i år. Årets utdelere er Ståle Eide fra Salmar, Stig Halvorsen fra Frøya FK og Kjersti Rønningen fra Hitra FK.

Her er vinnerne og klubbenes egen begrunnelse for utnevnelsen:

GUTTESPILLER/JENTESPILLER

Prisen går til en gutt/jente fra hver øy som har vist gode ferdigheter på fotballbanen, vist gode holdninger og har et ønske om å bli en bedre fotballspiller.

SALMARS TALENTPRIS FOR JENTER

Hitra FK:

Årets talentpris for jenter går til en spiller som har vist seg som et allsidig idrettstalent og som har utviklet seg særlig godt i fotball de siste årene.

Hun er teknisk god, hurtig og har et godt tilslag på ballen. I tillegg er hun en smart spiller som leser spillet godt og posisjonerer seg bra.

Hun har veldig gode holdninger med godt treningsoppmøte, alltid blid, positiv innstilling og alltid topp innsats.

Hun er også en veldig god lagkamerat som alltid backer opp de andre på laget og kommer med positive kommentarer.

Årets talentpris for jenter går i 2014 til:

Anne Lise Kvakland

Frøya FK:

Prisen går til ei jente som er et helt spesielt talent, både på og utenfor banen. Hun gir alltid alt, om det er på trening eller kamp og har vært en av klubbens aller beste jenter i flere år. I tillegg til sine ferdigheter på banen er hun en veldig positiv og en god ambassadør for Frøyafotballen utenfor banen.

Til daglig spiller hun på klubbens J 14 lag, men trener også fast med G 14 og var med og spille kamper for G 14 i Ørland Cup denne sommeren.

Klubben har tro på at hun vil  kunne spille fotball på enda høyere nivå forutsatt at hun får den rette arenaen å utvikle seg på.

Årets talentpris for jenter går til Sarah Schønningsen

SALMARS TALENTPRIS FOR GUTTER 2014

Hitra FK: Årets talentpris for gutter går til en spiller som viser meget gode ferdigheter på fotballbanen. Spillerne har gode tekniske ferdigheter, gode pasninger og en god skuddfot.

Han viser stor treningsiver og topp innsatt på treninger med laget sitt, Gutter 16, og er også blitt en viktig brikke for gutter 19 laget i løpet av denne sesongen.

Han legger ned mye egentrening i Hitra Idrettspark med målet om å utvikle seg til en enda bedre fotballspiller.  Han har representert Hitra FK på flere av fotballkretsen sine tiltak de siste årene.

Årets talentpris for gutter i 2014 går til:

Mantas Petruska

Frøya FK:

Prisen går til en spiller som gjennom mange år har utvist både stor treningsiver og lærevilje. Han er ikke den som snakker verken mest eller høyest i gruppen, men når treningen eller kampen er i gang har han en autoritet som er unik sin unge alder. Med sin stoisk ro og elegante spillestil, holder han forsvarsfireren samlet.

I tillegg å spille på G 16 , trener han fast med A-laget hvor han har faktisk debutert på  med bravur. Han er også fast deltager på kretsen sine  sonesamlinger.

Klubben har stor tro på at denne gutten vil komme langt både på og utenfor banen.

Årets talentpris for gutt går til Stian Kristiansen.

SALMARS TALENTPRIS TIL LAG:

Prisen går til lag på Hitra og Frøya som har markert seg positivt i løpet av fotballsesongen.  Prisen kan gå til lag som har levert gode resultater i sesongen eller til lag som har markert seg med treningsiver og spilleglede.

HITRA FK

Prisen til årets lag tildeles et lag som viser en positivitet både på og utenfor banen.

De har i løpet av sesongen levert gode resultater: de vant sin div i vårsesongen og har etablert/markert seg godt også en divisjon høyere.

Spillerne på laget viser et godt samhold, god treningsiver og spilleglede, og alle spillerne har et jevnt høyt nivå. Flere har også vært et viktig bidrag på klubbens senior herrer lag inneværende år.

I tillegg til å bidra på banen , har også spillerne vært en viktig bidragsyter på klubbens felles dugnader og arrangement. De har også jobbet godt på dugnadssiden for sitt eget lag, og dette ga de muligheter til å gjennomføre Dana Cup i sommer. En stor sportslig og sosial opplevelse for laget.

Årets lagspris går til

HFK G19

Frøya FK:

Lag:

Prisen går til et lag som har hatt en enorm utvikling det siste året. De var gjennom en turbulent sesong i fjor med mange tøffe kamper og var kun 11 spillere ved oppstart i januar.

Gjennom hele sesongen har gruppa både vokst i antall,  17 spillere pr dag dato, men også i ferdighetsnivå har de tatt store skritt. Dette viser seg gjennom serie og cupspill hvor de har mulighet til å vinne sin 7-er avdeling gjennom spillende fotball langs bakken.

Laget består av spillere fra 12  til 14 år,  hvor 4 spillere også hospiterer opp på vårt G 16 lag.

Årets lagsspris går til FRØYA F.K G 14

SPESIALPRISEN

Går til personer i øyregionen som har bidratt med stor innsats for fotballen på Hitra og Frøya.

Personen som får spesialprisen i år har vært med i Hitra FK i mange år.

Det er en person som bidrar utrolig mye for klubben både på og utenfor banen.

Personen har i løpet av årene i klubben hatt ulike trenerverv, gjerne flere lag i løpet av en sesong, og har vært flink til å dele sin fotballkunnskap både med spillere, trenere og tillitsvalgte i klubben. I tillegg til trenerrollen, har personen også hatt mange andre roller i klubben: Alt fra det å være med i sportslig utvalg og de arbeidsoppgavene det innebærer til å f.eks sette seg på traktoren for å sørge for grønn bane til klubbens spillere både sent og tidlig på vinters tid.

Motivator, engasjerende og dyktig er ord som vi synes beskriver personen godt.

Denne personen har i tillegg hatt stor betydning for at Hitra idrettspark ble en realitet og fremstår som et av Trøndelags flotteste anlegg. Med sin egen evne til å knytte til seg mange og viktige kontakter/sponsorer, har vi fått bygd opp anlegget slik det framstår i dag. I tillegg har vi fått muligheten til å drive på det aktivitetsnivået vi gjør, samtidig som det gir oss muligheter til å tenke utvikling framover. En ressursperson for klubben på alle plan.

Årets spesialpris går i år til

Frode Arntsen