Søndag kunne lokalavisa Hitra-Frøya fortelle at MS "Frovær" endelig er på plass på Frøya, hvor nybåten skal trafikkere øyrekka. Mandag kveld forteller Atb og Fosennamsos Sjø at nybåten blir satt i trafikk tirsdag. Første avgang blir kl. 11.45 fra Dyrøya.

På første ordinære tur spanderer selskapene kake på de reisende, som blir tatt med ombord i en splitter ny salong. Salongen har store vindusflater som skal gi de reisende god utsikt og nærhet til naturen utenfor.

Ved innsetting av MS "Frovær" øker kjøretøyskapasiteten og det er mulig å ta med kjøretøy på langt flere avganger, forteller selskapene. Båten har plass til seks personbilenheter (pbe – og som er et standard mål for bil) eller èn lastebil og fire pbe.  Det er plass til 70 passasjerer ombord og båten er bygd etter universell utforming

MS "Frovær" skulle ifølge opprinnelig plan vært satt i trafikk allerede. Båten har væt forsinket fra verftet.

- Forsinkelsen bunner i flere forhold, herunder manglende godkjennelsesdokumenter som fartøyet må ha og at fartøyet ikke har tilfredsstilt de kontraktsmessige forhold med Fosennamsos Sjø.  I denne prosessen har det vært vanskelig å vite når de ulike sakene ville bli løst og derfor vanskelig å være mer konkret på når båten skulle komme. Det er fortsatt optimaliserende tiltak som gjenstår, men som vil bli utført på et senere tidspunkt., sier Fuglem Tennås og Opsal.

"Frovær" fotografert mens den passerer Alversund nord for Bergen, lørdag formiddag. (Foto: Petter H Fosse)