Yonas Amanuel Issack fra Eritrea opplevde å miste både sin søster og nevø under tragedien i Middelhavet. Han har bodd på Hitra en stund sammen med sine venner Biniam, Paulos, Muruts, Tesfu, og Filimon. Sistnevnte var med Yonas til Hellas for å lete etter sine avdøde slektninger.

Her kan du også lese hele den krevende turen som Yonas måtte igjennom for å finne familien sin (krever pluss-abonnement).

- Får hjelp fra venner

- Jeg har varslet kriseteamet vi har her, så Yonas må bare ta kontakt, hvis han trenger hjelp til noe. Men slik jeg forstår det på han, har han gode kamerater som hjelper han, så foreløpig har han ikke hatt behov for hjelp fra kommunen. Men får han det, skal vi selvsagt hjelpe til, forteller Hjertø.

For at Yonas skal få sende søsteren og nevøen sin tilbake til hjemmlandet, må han betale 40.000 kroner. En veldig stor sum for han. Hitil er det kommet inn rundt 30.000 kroner fra private personer.

- Vi kommer til å se på hvordan vi kan hjelpe til ytterligere med penger eller andre ting, hvis det er behov for det. Denne saken kommer til å bli behandlet i formannskapsmøtet på tirsdag, så får vi diskutere hva som er mulig, sier rådmannen.