- Det har vært noen etterdønninger etter grunneierbråket vi hadde. Usikkerheten gjorde at folk ikke hadde lyst til å dra hit. Men nå har det heldigvis snudd, sier Trond Wedø, som har vært aktiv i bilcrossmiljøet i 25 år.

Men i sommer har det vært stor dugnadsaktivitet for å utbedre bane og klubbhus.

Ildsjel Carina Lervik kjører ikke bilcross selv, men er primus motor for å engasjere unge og voksne til bilcrossmiljøet.

- Blir mye triveligere å være her

- Nå er det ny giv og aktivitet på banen, og ungdommen engasjerer seg igjen. Nå river vi den gamle brakka som har stått her siden 2004, og setter opp tre nye brakker som noen ildsjeler har ordnet. Da blir det mye triveligere å være her, sier Lervik.

Hun og de andre bilcross-entusiastene synes selv det er artig å drive klubben, men de har også et annet mål med aktiviteten.

Her kan ungdommen kjøre fort

- Visjonen er å få ungdommen til å komme hit for å kjøre fort, slik at de ikke trenger å gjøre det på veiene. Og at det kan være et tilbud til de som ikke liker fotball eller annen sport. Derfor er det utrolig artig at flere ungdommer har tatt lisenkurs og prøver seg på banen, sier Carina.

- Det er treningskjøring tirsdag og torsdag klokka 17. Da er det bare å komme oppover og snakke med oss. Vi har erfaringen og kan hjelpe ungdommene i gang med så skaffe egen bil og holde den ved like. Vi har egen facebook-side og det er bare å ta kontakt med oss om noen har lyst til å prøve, sier Wedø.

Ung: Patrick Eide Haltland er bare 15 år, men har lov til å trene bilcross. Sin første bil fikk han i konfirmasjosngave.

Kan kjøre fra 15 år

Patrick Eide Haltland (15) fikk bilcross-bil i konfirmasjonsgave, og trener så mye han kan frem til han kan delta i konkurranser når han blir 16.

- Jeg har gledet meg lenge til jeg ble 15 år , så jeg kan kjøre bilcross. Jeg liker å konkurrere og elsker fartsfølelsen, sier Patrick.

- Patrisck har hatt stor fremgang siden han begynte å kjøre i vår.

Bilcross er den rimeligste formen for motorsport, og maksprisen for en bilcross-bil er 9.000 kroner. Fra fylte 15 år kan man kjøre treningsrunder etter å ha tatt junior førerlisens.

Fra fylte 16 år kan man delta i løp med junior førerlisens. Med gyldig førerkort kan man kjøre løp, hvis man er medlem i en klubb tilsluttet Norges bilsportforbund.

Flagglysene brant opp

Men det gjenstår en del arbeid før det kan arrangeres løp på banen.

- Vi var så uheldige at flagglysene våre brant opp i Alfo-brannen. De koster 150.000 og er ikke bare noe vi kan kjøpe inn igjen. Og det er noen sikkerhetspunkter på banen som må utbedres for at den kan godkjennes for løp. Til det har vi fått låne maskiner av Hitra anleggservice og Brødrene Hanssen. Uten dem hadde vi ikke fått det til sier Wedø.

- Vi planlegger å få til et klubbløp før sesongen er over. Nå ser vi bare positivt og lyst på fremtiden, sier Carina.