Hvert år arrangeres det "Svømt langt"-kampanje i over 200 svømmehaller over hele landet.

Klarer man kravet i kampanjen, kan man svømme seg til en reise til Kreta i år.

Norges største mosjonskampanje

"Svøm langt" er Norges Svømmeforbund årlige mosjonskampanje, som foregår i perioden 1. januar til 31. mars.

Kampanjen har hvert år med nærmere 25.000 deltakere, og har med dette utviklet seg til å bli Norges største mosjonskampanje.

Som tidligere år, er det mulig å delta her i øyregionen, enten ved svømmehallen i Hitrahallen eller Frøya svømmehall.

Lokale premier

Siden 1997 har man gjennom «Svøm langt» kampanjen kunnet svømt og vunnet turer til nye og spennende steder, med reisearrangøren Apollo.

- Det trekkes også ut premier, til de som har greid kravet lokalt på Hitra, forteller daglig leder Ann-Kristin Kjerringvåg Willmann i Hitrahallen.

For å være med i trekningen av tur, må de voksne svømme 10.000 meter (funksjonshemmede 5000 meter) i løpet av kampanjeperioden og barna må svømme 2.500 meter (funksjonshemmede 1500 meter).

Det er to måter å registrere sine svømte meter på. Enten ved å ta i bruk registreringskort i svømmehallen eller elektronisk på www.svomlangt.no

Hvilken kommune svømmer lengst?

Hensikten med kampanjen er å være med skape gode mosjonsvaner for den norske befolkningen, ved å motivere dem til å bruke svømmehallen som arena for fysisk aktivitet.

- Det finnes ikke bedre trening. Når man svømmer, får man brukt flere muskelgrupper og trener dermed hele kroppen. Svømming forbrenner mange kalorier, samtidig som det har langt mindre belastning på kroppen enn mange andre treningsformer.

Ann-Kristin Kjerringvåg Willmann benytter samtidig anledningen til å sende en utfordring til Frøya.

- Det hadde vært moro om vi kunne laget en utfordring på dette, på hvilken kommune som klarer å svømme lengst i år. Det regner jeg med Frøya blir med på, smiler Willmann.