SpareBank 1 SMN-konsernet skal fordele én million kroner gjennom sosiale medier, og også innbyggerne på Hitra og Frøya blir invitert til å være med å fordele pengene.

Fra 26. april til 2. mai kan alle foreslå organisasjoner og prosjekter som fortjener pengestøtte fordi de gjør noe som er viktig for lokalsamfunnet.

- Hvert år støtter vi mange lokale prosjekter og initiativ, der motivasjonen er å skape trivsel og utvikling i lokalmiljøet. Sosiale medier gjør det enklere for oss å involvere lokalbefolkningen i dette viktige samfunnsengasjementet, sier banksjef Anders Gåsø.

SpareBank 1 inviterer folk til å nominere sine favoritter som fortjener ekstra pengestøtte gjennom aksjonen ”Gi en tier” på Facebook.

- Med denne aksjonen ønsker vi at folk skal få  anledning til å være med å bestemme hva vi skal støtte, sier Anders Gåsø.

Aksjonen er delt i to; I første runde kan du nominere kandidater etter visse kriterier. Deretter kan du stemme på din kandidat. Jo flere stemmer en kandidat får, jo flere penger får kandidaten. Hver stemme er verdt 10 kroner.

For å nominere din kandidat, må du registrere denne på bankens nettsted smn.no.  Kandidaten du foreslår må være engasjert der banken er. Den eller de du foreslår, må drive med noe allmennyttig gjerne innen kunst, kultur, idrett eller velferd. Du kan ikke nominere innenfor eliteidrett eller kommersiell virksomhet, ei heller privatpersoner, forteller banken.

- Vi håper at folk nå engasjerer seg slik at riktig mange gode og spennende prosjekter får pengestøtte av oss i år. Ingen prosjekter er for små eller for store til at de fortjener litt ekstra støtte til det de brenner for, avslutter Gåsø.

Også andre Sparebank1-banker rundt i landet kjører lignende Facebook-aksjoner for tida.