Aqualine As var i mandag kveld nominerttil Innovasjonsprisen 2013 på Aqua Nor. Det ble en spennende kveld for både bedriften og ordfører Berit Flåmo i Frøya kommune.

Direktør i Stiftelsen Nor-Fishing, Ola Eriksen opplyser at det i år var hele 19 meget kvalifiserte søkere til årets innovasjonspris. Normalt peker juryen ut 3 kandidater til finalen, men på grunn av de mange og spennende prosjektene har juryen bedt styret i Stiftelse om å få peke ut 4 jevnbyrdige kandidater.

Aqualine AS i Trondheim blenominert fordi de har et nyutviklet merdsystem «Aqualine Midgard System» som ervesentlig sikrere mot fiskerømming, og som har gjort store fremskritt forgenerelt å bedre HMS forholdene på oppdrettsanleggene. Systemet gir også nyemuligheter for oppdrett på spesielt værharde lokaliteter.

Vinnerne ble Beck Engineering AS fra Oslo har utviklet et system sombenytter kamerasyn, programvare og laser som skånsomt fjerner lakselus påfisken i merdene. Systemet kan også automatisk telle antall lakselus ianlegget.

Ordfører Berit Flåmo var likevel imponert over Aqualines nominasjon, og gratulererte bedriften.