Julemusikken flyter lett i bakgrunnen og folk mingler rundt hverandre inne på Hotell Frøya. Ute regner det som fra åpen himmel, men det gjør ingen ting, for det er inne det skjer.  Det er åpning av storutbyggingen ved Hotell Frøya. Spenningen er til å ta og føle på, da ordfører Berit Flåmo tar ordet.

- Det er en stor dag i dag. For Frøya kommune, for hotellet og ikke minst for hele øyregionen, begynner ordføreren Flåmo, og titter bort på Valborg, Sigurd og Stig Bremnes. Stolte åpner de sammen dørene inn til sitt nye hotell.

37 år etter

For mye har skjedd siden Svein og Geir Bekken kjøpte Havheim pensjonat den første januar i 1976, med planer om å satse på turisme. Ei næring som den gang var i startfasen, men som i dag, 37 år etter, viser konkret bevis på at Frøya hotell ble et hotell med suksess.

- Det er derfor med stor ære og glede jeg erklærer Hotell Frøya for nyåpnet, sa ordfører Flåmo og lot saksa bryte den røde sløyfa.

Valborg viste vei

Etter forseglingen var brutt gikk folk med stor iver innover i de nye korridorene, hakk i hel etter familien Bekken. Valborg tok seg god tid til å prate med et nysgjerrig publikum og rakk å veksle noen ord med lokalavisa før hun bød på kaker og kaffe.

- Jeg er litt rørt, for det er en stor dag som vi har ventet lenge på. Vi ble jo nesten ferdige også, spøkte Valborg mellom noen tårer og mange stolte smil.

LES OGSÅ: Hotellkunst inspirert av Sularevet

53 kvadratmeter luksus

Valborg hastet videre for å ta seg av gjestene og oppe i den største suiten, Brødrene, tok Sigurd Bekken og Stig Bremnes seg en pust i bakken. Den flotte utsikten fra det 53 kvadratmeter store rommet, flommer inn gjennom store vindusrutene.

- Vi synes det har blitt veldig flott og tror dette blir en berikelse av øyregionen, sier Stig Bremnes med et smil.

Helt ferdig i januar

Så langt har byggefasen vart i 40 uker og i midten på januar skal hotellet stå helt ferdig. Med seksti rom, syv leiligheter, spa-avdeling og kanskje en skybar?

- He he, vi har drømmen, men har ikke lagt planene helt enda, sier Stig Bremnes med et smil.

Oppkalt etter kjente steder og viktig brorskap

Rommene har fått navn etter blant annet støttende bedrifter, kjente plasser på Hitra og Frøya og sist men ikke minst bærer den største suiten navnet ”Brødrene”. Som seg hør og bør i en familiebedrift som Hotell Frøya er og har vært.

- Vi er stolte over å kunne kalle den største suiten vår brødrene, etter brødrene Svenn og Geir Bekken, sier Bremnes. For det var slik det begynte, legger han til.

Kaster ny glans over sentrum

Nede i restaurant Havheim lukter det deilig mat og praten går jevnt og ivrig da lokalavisa forlater åpningsfesten av øyregionens nye storhotell.

- Jøss så fint det ble, sier en dame på vei inn døra og ser seg litt forvirret rundt med blomsterbukett under armen. Mens lyset fra de nye suitene kaster ny glans over sentrum , en ellers så mørk novemberdag på Sistranda.

LES OGSÅ: Sto på hodet før åpninga

LES OGSÅ: Samler helse og velvære på nyhotellet