- Nå klarer jeg ikke høre og se på dette lenger.

Det skriver Stig Tore Sørli i motorsportklubben NMK Frøya på lokalavisa Hitra-Frøyas Facebook-sider etter at vi i helga skrev om byggestarten på Frøya storhall denne uka. Hallen skal innen sensommeren romme fotballbane i full størrelse, klatrehall og et servicebygg.

Motorsport-lederen mener Frøya kommune forskjellsbehandler idrettene. Frøya storhall får riktignok store, private pengegaver, men kommunen har også backet opp med store lånegarantier.

- Vi må betale selv

Han viser til at NMK Frøya selv må betale reguleringskostnader for plassen ved motorsportsenteret for å komme videre med utviklingen av plassen, og at klubben ikke har igangsatt større prosjekter før man har fått godkjent tippemidler.

- Slik som det står i media tidligere i dag så er det vel også betalt ut prosjekteringskostnader på 1,2 mill som er tatt fra grønne konsesjonspenger som kommunen fikk i fjor til å prosjektere helhetlig idrettspark. Og så vidt jeg vet så er det vel også kjøpt et klubbhus til sjøsporten for kr 400.000? Alt dette unner jeg alle som driver idrett, men hvor er rettferdigheten da? spør Sørli.

- Vi betaler også av egen lomme leie av areal ved flyplassen på 55.000 kroner. Skjønn det de som vil. Nå klarer jeg ikke å sitte å høre og se på dette lengre, sier Sørli, og spør om ikke kommunen også kan tenkte seg å forskuttere penger  til å ferdigstille garderober og klubbhus på idrettsparken på Nabeita

- Her må vi faktisk gå oppi "hauan" for å gjøre fra oss når barna er på trening. Hva med å forskuttere midler til byggingen av ett klubbhus på motorsportbanen? Slik at ungdommen som ikke liker fotball, håndball og turn etc har et tilholdssted. Så vidt jeg vet så genererer motorsporten mellom 7.000 og 9.000 publikummere på sine treff gjennom sesongen, som tross alt er sesongbetont og som blir drevet gjennom dugnadsinnsats, skriver Sørli under postinga av saken "Starter tomtegraving mandag"

- Blodig urettferdig

Senere har det dukket opp mange diskusjoner i sosiale medier, der flere uttrykker stor støtte til Sørlis synspunkter. Frøya Høyre-leder Espen Håvard Hauan er en av mange som har kommentert samme sak på Frøya Motorsportsenter sine Facebook-sider.

- Det er blodig urettferdig overfor mange idretter det som skjer på Sistranda nå. Kommunalt bygg, til 60-70 mill., rett i fanget på fotballen. Jeg klandrer ikke de som driver på med fotball, selvfølgelig er det ENORMT å få et sånt anlegg som de får. Men Frøya kommune har, etter min mening, vært fullstendig blind for at de indirekte sparker beina unna så mange andre idretter gjennom å torpedere motivasjon deres. Kanskje kommunen vil legge X antall millioner på bordet for å kjøpe Motorsportsenteret? skriver Hauan.

Partiet Høyre har tidligere ytret seg svært kritisk til at Frøya kommune bruker penger på dette idrettsprosjektet nå, og ment at det er mer preserende oppgaver kommunen står overfor.

- De andre idrettslagene gjør faktisk en fantastisk innsats for å få til sine drømmer. Mens andre får det lagt oppi hendene. Sier ikke at vi andre også kan få nytte av en slik idrettssatsning men jeg synes pengbruken blir brukt helt feil og mest urettferdig feil, skriver Sørli, blant annet, som svar til sine støttespillere.