Vi utfordret Kari Raaket i Hitra turlag til å foreslå noen fine turmål nå på høsten. Her er tre tips fra Kari:

Storstraumen.

En fin tur, også for de små. Ca. 1 km å gå.

Her kjører du til Vikan i Barmanfjorden. Videre kjører du over brua ned mot Øya. Her er det en merket parkeringsplass. Går over gjerdet, og her er det merketsti ned til Straumen. Når du kommer ned til sjøen, vil du få oppleve strømmens krefter, i nydelige omgivelser. Passer for alle.

Foto: Kristina Kaald

Laksestien

Her har du en litt og fin tursti, som passer for alle. Du starter fra Hurtigbåtterminalen på Sandstad. Her følger du grusveien opp mot toppen. Stien er 3 km lang 1.vei, der 2 km er på grussti før du avslutter med 1 km i terreng. Her får du utsikt over det nye industriområdet på Jøsnøya.

Haggelbjøra

Høyeste fjellet på Fjellværøya. Etter at du passerer Mastadsvabrua (fra Fillan), kjører du mot sør til du passerer Mastad og krysset til Akset tar du av mot Nordbotten. Her fortsetter du til du kommer til et høydedrag på sørsiden. Merket parkeringsplass, og lett tursti opp mot toppen. Her har du utsikt mot Trondheimsleia, Agdenes, Ørland og Bjugn. Ca. 1km å gå.

HItra har et veldig variert turterreng, og mange fine turmål. Bruk naturen, og ta gjerne med flerer på tur. Vi påpeker at vi nå er kommet til oktober, og folk kan gjerne vise hensyn til at det foregår jakt. Kle dere gjerne i sterke farger.

Hitra Turlag ønsker alle turgåere en riktig GOD TUR.

Kari