I Trimfit sine lokaler på Fillan, er de to jentene Tina Marita Kvernø (17) og Thea Arntsen (16) i gang med å ta pull-ups, nøye fulgt opp av daglig leder og fysioterapeut ved treningssenteret, Sanna Fjeldvær.

Fjeldvær forteller at Tina og Thea nylig har fått hvert sitt stipend av Trimfit.

- Det koster å nå målene sine

Det skal mye til for å nå sine mål og gå helt til topps innen idretten, påpeker Sanna Fjeldvær.

- Jeg har selv satset og vet hva det krever. Man må trene målrettet og det koster. Ikke bare blod, svette og tårer, det koster også økonomisk å holde seg skadefri. Det er grunnen til at Trimfit har opprettet et stipend, for å hjelpe øyværinger som ønsker å satse på idrettene sine.

I stipendet til Trimfit inngår gratis medlemsskap ved treningssenteret i ett år og et tilrettelagt treningsprogram. Det inngår også ett år med gratis fysioterapibehandling, med garantert timeavtale innen to virkedager.

Typisk januar

Sanna har spilt volleyball på høyt nivå.

- For min del, var det ikke en kultur for å satse videre på idretten her på Hitra, for ti år siden. Det var vanskelig å vite hvordan man skulle gå fram, for å kunne lykkes. Det vil jeg nå gi videre.

Hun har flyttet tilbake til Hitra og åpnet dørene til Trimfit for ett og et halv år siden. Treningssenteret har blitt aktivt brukt siden oppstarten, forteller Fjeldvær.

Ikke overraskende, er det særlig stor pågang nå på nyåret.

- Det er mange nye og gamle medlemmer tilbake i trening og det er moro å se. Forleden dag var det åtti personer innom dørene her. Det tror jeg må være ny rekord på én dag. Så ja, det har vært er typisk januar, ler Sanna.

To ble til tre

Hun forteller at det i utgangspunktet skulle deles ut to stipend til to motiverte utøvere.

- Men det kom inn så mange gode søkere, at to ble til tre, smiler Fjeldvær.

Etter å ha gått i gjennom søknadsbunken, hadde Trimfit kommet fram til tre gode kandidater; Thea Arntsen, Tina Marita Kvernø og Thea Hestnes.

I stipendet får Tina Marita og Thea eget tilpasset treningsopplegg av Sanna Fjeldvær, de får gratis trening og fysioterapi på Trimfit i ett år.

Drømmer om landslag

Thea Arntsen (16) er fotballkeeper.

- Jeg ønsker å spille fotball i toppserien. Jeg skal i dette vårsemesteret spille for Nardo og ønsker å utvikle meg til å bli enda bedre. Drømmen er litt skummel å innrømme, men det er å komme på landslaget, forteller Arntsen.

Tina Marita Kvernø (17) har igjen et år i ungdomsklassen innen vektløfting.

- Målet mitt er å kvalifisere meg til Nordisk mesterskap i vektløfting. Jeg drømmer også om å komme meg til EM etter hvert.

Volleyballspiller Thea Hestnes er også tildelt drømmestipend. Hun hadde ikke anledning til å stille til intervjuet, da hun befant seg på landslagssamling for U-17.

Skadeforebygging

Jentene trener mye i fra før av.

Fjeldvær forteller at hun er i gang med å lese seg grundig opp på hver av idrettene, for å kunne tilspisse treningsopplegget til hver enkelt jente og idrett.

- Vi har kartlagt hver og en av dem, for å finne ut hvilke behov de har, for å kunne nå sine mål. Hvordan vi skal få til en mest mulig effektiv trening som de kan komme seg framover på.

Ofte er det skader som stopper utøvere fra å lykkes og til å nå langt, legger Sanna til.

- Og skader er relevant i deres alder. Derfor har jeg gitt dem beskjed, hvis de kjenner på ubehag eller smerter, så må de ta kontakt med oss med en gang. Det lønner seg å være tidlig ute, så det ikke blir en større skade ut av det enn nødvendig.

Tina Marita Kvernø og Thea Arntsen forteller at stipendet til Trimfit og Sanna Fjeldvær kommer godt med. Tina drømmer om EM innen vektløfting, Thea om å en dag spille på kvinnelandslaget i fotball.

- Et kjempeopplegg

Thea og Tina Marita forteller at stipendet kommer godt med.

- Tidligere satte vi sammen treningene selv, så det er fint å få hjelp til dette.

De sier også at det er veldig kjekt at de får gratis fysioterapi og oppfølging av småskader.

- Jeg som løfter tungt, er utsatt for skader. Dessuten er det fint å få trene gratis på Trimfit. Det er langt for meg å dra til Sandstad å trene, da er det fint at jeg kan ta noen treningsøkter her på Fillan, legger Tina Marita til.

Inspirerer andre

- Det er mange som hadde fortjent stipend, men dessverre kan vi ikke dele ut til alle, sier Sanna.

- Vi håper derimot å kunne dele ut årlige stipend i tiden som kommer også.

Hun lar seg imidlertid imponere stort av årets stipendmottakere, av motivasjonen og viljen deres.

- De trener veldig målrettet, det tror jeg kan inspirere andre.

Sanna Fjeldvær sier det skal bli spennende å følge jentene videre.

- Det er i så fall artig å kunne hjelpe og støtte dem på veien videre mot idrettsdrømmen.