Det er igjen stor skog- og gressbrannfare i øyregionen, og brannsjefene på Hitra og Frøya har gjeninnført forbudet om å gjøre opp ild i skog og mark.

- Nedbøren har uteblitt og  det er meldt oppholdsvær hele neste uke med økende vind, forklarer brannsjef Dag Robert Bjørshol.

- Øyregionen har hatt lite nedbør den senere tid og værprognosene for tiden fremover viser at det tørre været vil fortsette, sammen med kraftig vind borger dette for økt brannfare i skog og mark. Med erfaringer fra tidligere branner i Midt –Norge ønsker brannsjefene i Hitra og Frøya atter å nedlegge forbud mot bruk av åpen ild i utmark, slik at uønskede hendelser ikke oppstår, skriver brannsjefene.

Til lokalavisa forklarer Bjørshol at forbudet mot bruk av ild ikke er like strengt som tidligere i vinter, da også bruk av motorsag var forbudt, men understreker likevel den enkeltes ansvar for å unngå brannfare.

- Forrige gang la vi ned forbud mot motorsag og grillparty i hagen. Vi gjør det ikke så omfattende nå, men har sagt klart nei til all bruk av åpen ild. Jeg understreker at fortsatt er folk selv ansvarlig for at de de driver med, sånn at de IKKE skaper noen form for brannfare, sier Bjørshol.

Forbudet er innført fra og med i dag, fredag, og vil gjelde fram til annen kunngjøring kommer.