Vanligvis har Eiendomsmegler 1 Hitra/Frøya/ Snillfjord omsatt rundt 90 boliger de siste årene. Men for 2014 har de nesten har en fordobling av antall boliger som er solgt.

- Vi hadde som mål at vi skulle komme oss over 100 boliger for første gang i fjor, men vi endte faktisk på 144. Vi har aldri solgt så mange boliger før, som vi naturligvis er meget fornøyd med. Det er et meget godt tegn for hele øyregionen. Det viser at det skjer mye her, sier avdelingsleder og megler Eskil Wahl.

Omsatte boliger inkluderer boliger, hus og hytter/fritidsboliger som har hatt tidligere eiere. Tomter, helt nye boliger og ferdig prosjekterte boliger som kommer på markedet er også med i tellingen.

- Mange flytter tilbake

Mens det i 2013 var en totalsum på 155,2 millioner kroner i omløp steg dette til 273,7 millioner kroner for 2014.

- Den gjennomsnittlige summen for alle typer boliger og fritidshus steg med nesten 200.000 kroner fra året før. Så folk kan kjøpe dyrere hus nå. Det er også en god del som har flyttet fra øyregionen, som nå vil flytte tilbake. Eller som vil ha en ferieplass. Det er få som flytter herfra, selv om noen kjøper og selger boliger innad i øyregionen, forteller fagansvarlig og megler Aleksander Hansen.

- Mangler eneboliger på Fillan

Mange kjøper helt nye boliger og det bygges mer enn for noen år tilbake.

- Men det er ennå etterspørsel etter eneboliger i nærheten av Fillan. Det bygges ikke så mye nytt der sammenlignet med Sistranda. Men det fins boliger på Hofstad og Sandstad hvis man vil bo et kvarters tid unna sentrum, forklarer Wahl.

- Kan ikke være noe dårligere enn fjoråret

For 2015 ser de to meglerne meget positivt på utviklingen videre.

- Vi kan jo ikke være noe dårligere enn fjoråret, ler avdelingslederen og får med seg Hansen også.

- Med utvikling på Jøstenøya og det nye blå kompetansesenteret på Frøya, tror vi den positive trenden vil fortsette, legger han til.