Det var rundt påsketider for to år siden at lokalavisa Hitra-Frøya skrev om "Norges største pergola" som var i ferd med å settes opp i Knarrlagsundet.

- Det er viktig å utvikle seg og fortsette å løfte bedriften. Vi ser det er positivt for lokalmiljøet å ha et sted som Knarren Kro, sa eier Vidar Bjørstad til avisa den gang.

I år er de i gang med å utvide lokalene ytterligere, forteller den nye daglig lederen, Ida Skarpnes og den nye markedssjefen, Bjørn Fjeldvær, ved Knarren Kro.

Større pergola

Pergola er italiensk og betyr utendørsterrasse, komplett med utrekkbart tak og vegger hvis man ønsker det.

- Pergolaen vi bygde på Knarren i forfjor ble en suksess. Vi økte besøkstallene våre og kan forlenge sesongen vår for utearrangement, siden vi er ikke like væravhengige som før, sier Ida Skarpnes.

Den nye pergolaen skal bygges sammen med den de allerede har fra før.

- Den nye pergolaen er på 25 kvadratmeter. Det virker kanskje ikke så stort, sier Skarpnes, - men den kommer til å knytte sammen inne og utearealet vårt bedre og vil blant annet føre til større sirkulasjon i lokalet.

Den nye pergolaen skal stå ferdig rundt pinsetider.

Den nye pergolaen skal bygges sammen med den de allerede har fra før. Selv om den ikke er så stor, vil den utgjøre betydelig forskjell og knytte sammen inne og utearealet ved Knarren bedre.

Ny bar

I forkant av sesongåpningen nå i påsken, har Knarren Kro i tillegg pusset opp lokalene sine.

- Alle som har vært på fest på Knarren, vet at den tidligere baren inne i restauranten var en flaskehals, sier Bjørn Fjeldvær.

- Snekkere og elektrikere har flyttet på vegger og laget ny, stor bar inne i bygningens hjerte, mens de harde gulvflisene er byttet ut med et mykere tregulv.

- Så nå har vi to barer - en innendørs og en utendørs i pergolaen, og to kassepunkt som igjen vil kunne gi bedre service til gjestene våre, legger Skarpnes til.

Blir en av de største konsertarenaen i regionen

De største konsertene vil fortsatt holdes utendørs, men ny pergola og ny bar, vil kunne gi stor effekt ved innendørsarrangementene deres, slår Ida og Bjørn fast.

- Nå kan vi ta inn langt flere publikummere enn tidligere og vil da bli en av de største innendørs konsertarenaene i regionen.

- Stage Dolls for eksempel, de gleder seg til å komme til Knarrlagsundet og spille innendørskonsert. For inne under tak, blir det gjerne mer trøkk og artistene kommer nærmere publikum, sier Fjeldvær.

Sprenger berget bak Knarren

I disse dager er også KN Entreprenør i full sving med å sprenge berget bak Knarren Kro.

- Dette gir bedre plass ved de store utendørsarrangementene. Nå kan toalettene plasseres lengre bak og unna publikum, både atmosfæren og sikkerheten blir bedre ved de kommende store konsertene, sier Bjørn.

KN Entreprenør er i full sving med å sprenge berget bak Knarren Kro, noe som vil gi bedre plass ved de store utendørsarrangementene.

Gode tilbakemeldinger etter åpningsfest

På fredag var det åpningsfest ved Knarren Kro.

Godt og vel hundre små og store hadde tatt turen innom Knarren den kvelden og tilbakemeldingene de fikk fra gjestene var veldig gode forteller Ida.

- Lørdag og søndag ble det mange tomler opp for vår nye meny med mye hjemmelaget mat. At det skjer nye ting ved Knarren Kro, synes gjestene våre er positivt.

"Destinasjon Knarrlagsundet"

Knarren Kro er hjertet i Knarrlagsundet, sier Ida og Bjørn.

Nå skal de gjøre tiltak slik at det blir økt liv i hele sundet i tiden fremover, og det skal de gjøre blant annet ved å tiltrekke seg mer båtfolk.

- Mange utenom Trøndelag, vet ikke om de fine skjærgårdsmulighetene vi har her. Båttrafikken i Knarrlagsundet har de siste årene økt, men vil at flere skal få øynene opp for Knarrlagsundet.

For en familie som kommer hit med båt, er Knarrlagsundet et ypperlig sted å overnatte en ekstra natt sier Bjørn, for her har man tilgang til stor butikk, ballbinge og lekeplass ved oppvekstsenteret og turmuligheter som Ulvøystien.

- Vi vil at destinasjon Knarrlagsundet skal i fokus, for det blir en vinn-vinn situasjon for både de lokale forretningene, turismen og Knarren Kro. Så i sommer ønsker vi å satse mer på familier ved for eksempel å ha mer dagprogram ved Knarren.

Godt og vel hundre små og store, hadde tatt turen innom Knarren Kro på åpningskvelden. Knarren forteller at de ønsker å satse mer på familier i tiden som kommer.

Åge er tradisjon

Den første, store konserten ved Knarren i år, blir påskeaften med Anders Jektvik på hjemmebane.

- Forhåndssalget til Anders Jektvik går veldig bra. Publikum har oppdaget at billettene til de største arrangementene våre ved Knarren kan bli utsolgt i forkant, derfor er vi så heldige med at folk er ute i god tid med å kjøpe billetter, sier Bjørn.

Åge Aleksandersen og sambandet står for den største happeningen i Knarrlagsundet, og spiller i sommer for tolvte året på rad.

Gjesteartisten under årets konsert på Hitra er folkemusikeren Ingebjørg Bratland.

- Interessen for Åge-helga er større for hvert år med stadige publikumsrekorder. Årets konsert går av stabelen 11. juli og billettsalget er allerede godt i gang.

Flere store overraskelser

Utover året er det en god del kjente artister som skal spille ved Knarren, som for eksempel Tre Små Kinesere og DDE.

- At vi har mer plass, gjør at vi kan booke større artistnavn, sier Bjørn Fjeldvær, - og tilbakemeldinger vi har fått på artistene vi har booket så langt, har vært overveldende.

Bjørn Fjeldvær og Ida Skarpnes presiserer at ikke alt av artister og arrangement er sluppet enda.

- Vi har fortsatt store overraskelser på lur.