- Nå må de få en såpass straff at de ikke gjør det igjen, sier Sigbjørn Larsen.

Den påtente søppelkassen tilhørte en nabo til bedehuset på Nabeita. Rester av brent fyrverkeri på plassen tyder på at fyrverkeri først ble brukt i kassen, og at den deretter tok fyr.

Siden søppelkassen sto på Larsens eiendom, frykter han at det er noen som målbevisst har gjort dette.

- Jeg mener de som sprengte søppeldunken trodde det var vår, og at det var meg de skulle ramme, sier Larsen til Hitra-Frøya. For ikke lenge siden var det noen som også sprengte postkassen til Larsen, utenfor huset i Nabeita.

LES OGSÅ: Sprengte postkassa til Sigbjørn Larsen

Har gitt navn til politiet

- Jeg vet hvem det er og politiet har fått flere navn av meg. Nå må de ta tak i det og gi ungdommene såpass straff at de ikke gjør det igjen, mener Larsen.

Det var brannsjef Arvid Hammernes som rykket ut til søppelkassen etter å ha fått melding fra brannvakta.

- Det brant det godt i søppelkassen da jeg kom dit, og det som er sikkert er at søppelkassen er antent. Hvordan har jeg ingen formening om,  sier Hammernes.

Kraftig smell

- Lokket var revet av hengslene og lå et stykke unna, så det kan tenkes at den er sprengt, men det blir bare spekulasjoner, sier Hammernes, som fikk slukket brannen ved å legge en plate over søppelkassen.

Det var i oktober at  en av Larsens naboer på Flatval varslet politiet etter en eksplosjon som sprengte postkassestativet til Sigbjørn Larsen i lufta.

- Det er vel en del av mobbingen som har foregått, med knusing av ruter, påtente fortøyninger og stjeling av redskaper. Det er noen som ønsker meg ut av bygda. Jeg tror ikke det er noen av naboene, for de som gjorde kjørte av gårde i biler. Men det får politiet finne ut av, sa Sigbjørn Larsen til lokalavisa den gang.

- Jeg vet hvem det er og politiet har fått flere navn av meg, sier Sigbjørn Larsen.