Etter å ha forelsket seg i Dolmsundets fiskemuligheter, bestemte en russisk millionær seg for å kjøpe huset som Einar Hermanstad hadde under planlegging.

- For rundt tre år siden, feiret russeren sin 41-årsdag i dette huset. Han så for seg å få vist det fram for venner og forretningsforbindelser i mange år fremover. Men uheldigvis hadde han en sykdom og døde kun tre måneder etter å ha feiret bursdagen her, mens han var på en forretningsreise i Asia, forteller Hermanstad.

- Hovedsakelig fisketurister

Han har nå kjøpt tilbake huset av russerens familie. Med 387 kvadratmeter inne og en 30 meters lang pir med båtutleie ute, er det mye muligheter her.

I huset er det 14 sengeplasser med bad på de fleste rommene, en russisk variant av sauna, og et eget kapteinsrom med utsikt til piren.

- Hovedsakelig er det fremdeles fisketurister fra Russland som leier mest hos oss. Men det er absolutt mange muligheter for bade familier og firma som vil ha en egen samlingsplass. Vi samarbeider med Dolmsundet hotel i forhold til mat og booking, forklarer Hermanstad.

- Allerede fått inn bestillinger

Rundt ti uker i året må det store huset leies ut for at Hermanstad skal gå i balanse, som det kalles på regnskapsspråket.

- Rundt mai til august er storsesong for oss, men vi har allerede fått inn bestillinger, så vi skal nok få leid ut det vi trenger i år også, mener han.

Einar Hermanstad beundrer fiskeplassene utenfor Dolmsundet. Foto: Rune Eian.