Mens skolebussen tidligere gikk klokken 07.00 fra Straumsvika og Knutshaugen på Dolmøya, har AtB nå bestemt seg for å ta en snarvei for skolebussen. Men det synes ikke Arnt helge Nikolaisen, far til to skolejenter, er noen bedring i busstilbudet.

- Nå har AtB fjernet tidligbussen om morgenen, og i stedet må ungene fra Straumsvika, Heggåsen og Knutshaugen gå til fylkesveien for å ta ekspressbussen. På det lengste blir det 2,1 kilometer å gå, så flere skoleelever må kjøres til bussen. Men det verste er at ungene må gå på bussen midt i et veikryss – noe som kan skape trafikkfarlig situasjoner. Jeg har selv prøvd å kjøre forbi bussen som sperrer hele krysset, men da møtte jeg en bil i motsatt retning, så det gjør jeg aldri igjen, sier Nikolaisen.

- Drosje er ikke godt nok

Ungene til Nikolaisen vil ikke bli berørt av denne skolebussen før henholdsvis neste år og året etter, men han mener også å snakke for de andre foreldrene som er berørt i år.

- Det er flere som er irritert. I tillegg til at det er trafikkfarlig er det vanskelig for foreldrene å frakte ungene til bussen. Men verst er det for ungene som må stå å vente på bussen i all slags vær. Yngstdattteren min går i niende og har Downs syndrom. Jeg har sagt til AtB at det ikke er aktuelt for henne å stå å vente på bussen om vinteren, så hun har fått tilbud om drosje. Men da får hun ikke den busstreningen hun trenger, så jeg synes ikke det er godt nok. Etter at jeg har snakket med AtB igjen har de andre elevene også fått tilbud om drosje, men jeg synes heller ikke det er godt nok, for de må fremdeles gå på bussen midt i et veikryss, sier Nikolaisen.

- Verre med nybrua

Og verre kan det blir mener han.

- Og enda verre blir det når nybrua står ferdig. Da må ungene gå helt til ungdomshuset på Stråmyra. Jeg har sagt til AtB at om de ikke klarer å hoste opp en skolebuss som går til Straumvika og Knutshaugen igjen så må jeg ta saken videre, og da snakker jeg for alle her, sier Nikolaisen.