I dag ble det avholdt delfinale nummer tre i matkonkurransen Det Norske Måltid, som regnes for å være Norges viktigste matpris.

Utmerket seg i sjømat

Kåringen fant sted i Mathallen Trondheim, der juryleder Roar Hildonen fra restauranten To rom og kjøkken, kjøkkensjef på Südøst Lars E. Vesterdal, journalist og hobbykokk Ole Jacob Hoel og Anne Karine Statle fra Lofoten Mat smakte seg gjennom 24 produkter.

F.V: Ole Jacob Hoel, Roar Hildonen, Anne Karine Statle og Lars Erik Vesterdal.

Etter prøvesmakingen i ettermiddag kom juryen fram til ni matprodukter som går videre til finalen, og i kategorien årets sjømat foredlet, utmerket Garnviks Røkeri fra Dyrøya seg med sin kaldrøkte Lakseloin`s med pepper & Cognac.

Nådde ikke helt opp

To andre øy-bedrifter kjempet også om å komme seg videre i delfinalene, men nådde ikke helt opp denne gang.

Det var Hitra gårdsmat med deres kongeost og Storm Brygghus med tradisjonsølet Vindkast.

Dermed skal Garnviks alene representere øyregionen under den tøffe og prestisjetunge kåring senere i vinter.

Årets Matspire

Det har tidligere blitt avholdt to andre delfinaler under henholdsvis matfestivalen Matstreif i Olso og under Bergen Matfestival for noen dager siden. Ut fra de til sammen tre delfinalene er det blitt kåret 33 finaleprodukt, og 11 av dem kan vinne pris.

Om Garnviks Røkeri vinner får vi se fredag den 8. januar 2016, da den store matgallaen og finalen arrangeres i Stavanger.

Alle de 33 finalistene i Det Norske Måltid 2015 er med i konkurransen om å bli Årets Matspire, en pris som deles ut av Matmerk. Prisen består av tjenester for å utvikle produktets merkevare og markedspotensial videre og har en verdi på 100.000 kroner.