«Tiden er inne for å fullføre fastlandsforbindelsen» heter det i oppropet fra en knippe hitter- og frøyabedrifter. Brevet ble levert på hitraordføreren Egil Hestnes sitt kontor sist onsdag. Det er ingenting nytt i at frøyabedrifter vil ha fortgang i brusaken. Det nye er at en knippe av de tyngste bedriftene p Hitra ønsker  legge press på saken, og krever at Dolmsundbrua tas tilbake inn i fastlandspakken.

Dette vil medføre at bommen på Sandstad blir stående to til tre år lenger enn de siste prognosene har fortalt. Bedriftene mener at dette må tåles, da snarlig realisering av rett fram-bru er viktig for hele regionens arbeidsliv.

- Må få brusaken ut av verden

Anton Fjeldvær i Hitramat og delikatesse er en av bedriftslederne som står i spissen for oppropet. Han mener at finansiering av dolmsundbrua gjennom fastlandspakken (Hitra og Frøya fastlandssamband) er eneste alternativ.

- Hvis man gjør brua til en del av prosjektet RV 714, tror jeg det blir vanskeligere å få realisert noe som helst. Da snakker vi om at det blir bru om kanskje ti år, og ikke to år, som vi nå har muligheten til hvis vi lar bommene stå til brua er finansiert. Men kanskje like viktig: hvis vi ikke får brusaken ut av verden, blir det mye tyngre å jobbe sammen for nye RV 714. Man risikerer at Hitra og Frøya ikke klarer å stå samlet, fordi man har forskjellige prioriteringer, sier Anton Fjeldvær.

LES HELE SAKEN I LOKALAVISA