- Det er ganske fantastisk å bli nominert når det bare er seks i hele landet, sier Ann-Bjørg Strøm. Hun har så langt kommet nesten helt til topps i nominasjonsrunden til Frivillighetsprisen, som arrangeres av Frivillighet Norge og deles ut på TV2 .

Frivillighetsprisen deles ut hvert år til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som har utmerket seg med frivillig innsats, engasjement og pågangsmot til beste for den enkelte og/eller samfunnet. Ann-Bjørg Strøm driver i dag Hitra frivilligsentral og har lenge vært engasjert i flere innsamlinger og aksjoner.

- Jeg ble litt forfjamset da TV2 ringte og fortalte at jeg var nominert. Først trodde jeg at noen lurte meg, men det var ramme alvor sa damen jeg snakket med. Nå har TV2 vært utover på Hitra og fulgt meg gjennom en dag, der vi serverte fårikål ved omsorgsboligene, tok i mot hjelpesendinger til Estland og pakket julegaver til barnehjem i Estland. Det er de sendingene vi er på vei for å sende nå, sier Ann-Bjørg.

Ordfører Ole Haugen mener Ann-Bjørg er en selvskreven kandidat.

- Det er innlysende hvorfor Ann-Bjørg ble foreslått tilFrivillighetsprisen. Hun har gjennom mange år vært en foregangsperson for detvi kaller frivillig arbeid. Hun begynner å dra på årene, men drar likevel på isitt frivillige arbeid mer enn noen andre. Alle som kjenner Ann-Bjørg vet athun er en verdig kandidat til prisen, sier Haugen.

De seks kandidatene blir presentert i God morgen Norge, og innslaget om Ann-Bjørg blir sendt klokken 09.05 tirsdag morgen. På TV2 sine nettsider kan du stemme Ann-Bjørg frem til tre finalister, før vinneren skal kåres av en nasjonal jury. Vinneren presenteres på FNs internasjonale dag for frivillighet 5.desember.