Frøyværingen Tina Skjønhals er i New York og besøker en venninne. Hun fikk dermed oppleve orkanen Sandy på nært hold. Hun slapp likevel unna den største dramatikken:

- Vi bor på 42nd og 11th, som vil si lengre opp og vest for der hvor Sandy har rammet hardest. Været vi så her hvor vi holder til, var som en ordentlig høststorm hjemme på Frøya.

Men der hun oppholdt seg, fikk hun likevel se noe av det dramatiske:

- Det føltes litt surrealistisk da vi så Hudson river komme oppover gata, 50 meter nedenfor oss. Bare to timer tidligere hadde vi vært nede ved elva en tur, forteller Tina Skjønhals.

Tina skulle etter retten fly heim tirsdag kveld (New York-tid) men som de fleste har fått med seg, er alle flyavganger i området innstilt de nærmeste dagene. Hun har fått ny flight på søndag.

Dermed får hun en anledning til å ta seg en tur rundt i byen og se på skadene.

- Jeg har tenkt meg en tur å se på byen. Foreløpig har jeg bare sett skadene som media har vist meg gjennom tv og internett, sier Tina, som har skjønt at Sandy også har vært samtaleemne i heimlandet.

- Mange har vært bekymret per telefon, sms og Facebook. Derfor har jeg  oppdatert mye, forteller Tina Skjønhals via Facebook fra New York.