Men når det er sagt var det dermed ikke sikkert at det var disse to som skulle knive om pokalen i år, under årets grendacup.

At gutta ikke akkurat ropte strofer fra juleevangeliet inne i Frøyahallen i dag, mellom harde taklinger, finter og friske redninger, trenger vel ingen egne sitater. Her var ikke mindre en tre å se med blå øyer, men ingen av de tre blåøyde kunne bekrefte at de var ervervet under cupen.

Julecup med tradisjoner

Spillende arrangør, Olav Bekken, forteller at det hele starta på videregående som en del av inntjening til klassetur, men at de tradisjonen tro fortsatt arrangerer cup da det hele ble en suksess.

Totalt ni lag hadde betalt deltakeravgift på 900 kroner for å stille lag til årets toppoppgjør grender og øyer i mellom. Hitra var representert med to, mens hele sju lag fra Frøya knivet i år om den gjeve pokalen.

De som var så heldige å ha ei jente med på laget, fikk ett mål for hver jente ved start. Hadde de fire spillende jenter mot et rent guttelag, var stillinga 4-0 allerede før kampen i det hele tatt hadde begynt. Så her var det i hvert fall intet å si på kjønnskvoteringen.

Finalen: "The Beavers" mot "The Bekken kings"

"Gutteklubben grei" røk ut i kvartfinalen, mens finalen ble spilt mellom "The beavers" (Arnt Strøm, Sverre Sivertsen, Ole Eide, Simen Eide & co fra Hitra) og "The Bekken kings" (med blant andre Olav Bekken). Resultatet ble 2-0 til "The Beavers".

- Vi håper på så mange påmeldte lag neste år at vi kan arrangere en bankett etterpå for alle deltakerne. Det hadde vært artig, sa en andpusten arrangør Bekken.

- Du bør prøv å finnj dæ en tyggis før næste kamp, sa en svett kar som kom løpende av banen.

- For det lokte julfæst tå dæ ennjo så det heill!

Så fikk de kanskje svettet ut noen dråper av den travle julestria.