Flått kan føre med seg smitte fra alvorlige bakterie- og virussykdommer. Hittil i år er det registrert 74 tilfeller av Lyme Borreliose, som er den vanligste sykdommen overført av flått, ifølge VG Nett. I fjor ble det registrert 328 tilfeller av sykdommen her i landet. Aldri før har dette tallet vært høyere, ifølge Folkehelseinstituttet.

Det er imidlertid usikkert om denne økningen skyldes flere reelle tilfeller. - Vi vet ikke med sikkerhet om det faktisk er en økning i antall tilfeller, eller om det nå er flere som blir riktig diagnostisert i forhold til tidligere år, sier Preben Ottesen, avdelingsdirektør for Avdeling for skadedyr ved Folkehelseinstituttet, til avisa.

LES MER HER (VG NETT)

(hitra-froya.no er ikke ansvarlig for innhold i eksterne lenker.)

Symptomer på denne sykdommen er vanligvis utslett som sprer seg ringformet utover i huden. Utslett kan oppstå i løpet av 3 til 30 dager etter at man har blitt bitt. Sykdommen behandles med antibiotika. I sjeldne tilfeller kan nervesystemet, enkelte ledd eller hjertet angripes.

Skogflåtten er vanlig fra svenskegrensa langs hele kysten av Norge opp til Helgeland. Også her i øyregionen, og spesielt Hitra, rapporteres det ofte om flått på husdyr og mennesker.