- Det var et fint navn på ekstremværet denne gang, synes du ikke det? sier Ole L. Haugen.

Ordføreren på Hitra forteller at han har fått noen kommentarer på navnevalget så langt.

- Jeg velger å se humoristisk på det, legger han til.

- Det jeg håper man kjenner igjen i forhold til navnet er at dette handler om energi. Også var det sikkert navnet mitt sin tur da, sier Haugen.

Har krefter til å bli en ny "Berit"

Her i lokalavisa Hitra-Frøya har vi også bitt oss merke i navnevalget og synes det er et morsomt sammentreff at også Frøya-ordfører Berits navn har blitt brukt på et tidligere ekstremvær.

Stormen "Berit "herjet i 2011 og skadene etter ekstremværet ble estimert til flere hundre millioner kroner.

I går skrev blant annet NRK.no at - "Ole" har krefter til å bli en ny "Berit".

-Spennende å se hvor kraftfull "Ole" blir

- Jeg håper at "Ole" blir en mild bris. Jeg ønsker ikke utkonkurrere kollega Berit på å bli en sterkere storm nei, sier Ole L. Haugen.

- Berit gjorde mye skader, så vi lever i spenning i hvor kraftfull "Ole" vil bli. Ole har litt mer erfaring enn meg, så det vil vel gå bedre denne gangen, ler ordfører Berit Flåmo.

Kan gå utover strømnettet

Berit Flåmo forteller at de fredag ettermiddag har vært i kontakt med meterologisk institutt, som sier at "Ole" ikke blir fullt så kraftig som stormen "Ivar" i 2013.

Ole L. Haugen konstaterer at meterologisk institutt har blitt flinkere å på å gi sånne ekstremvarsel tidligere, så befolkningen kan forberede seg mer.

- Det er bra. Samtidig når man har vokst opp med dårlig vær, føler man at varslene blir litt sånn sensasjonsprega. Når det er sagt, så vet man også at når man får sånt mildvær på vinteren så skal ta det på alvor, for det betyr at været kan bli ekstra ustabilt.

På Frøya forteller Berit at de spente på om det kaldere været og meldte snøbygene, vil gå utover strømnettet denne gang.

- Trønderenergi er nok obse på dette, og vi takler ekstremværet som vi har gjort tidligere vi.

Følger med brygga si

Ordføreren på Hitra har ikke tatt noen spesielle forhåndsregler før stormen.

- Nei, jeg tror jeg har det meste på stell. Det er ikke uvant for oss dette, men man skal vise respekt for dårlig vær.

- Frøyværinger er vante til dette, sånn er det når man bosetter seg langt uti havet, sier Berit som oppforder innbyggerne til å sikre løse gjenstander og fortøye båtene sine godt.

Selv har ordfører Berit Flåmo tatt sine forhåndsregler.

- Vi bor på Strømøya og der kjenner vi vinden godt. Løse gjenstander er sikra og båten vår er innomhus. Ved sånne stormer blir det gjerne høy storflo så vi følger med, særlig i forhold til brygga vår.

Skal holde seg innendørs

- Det er litt friskt og fascinerende med storm. Alt med måte selvfølgelig, man vil jo ikke at noen skal skade seg i stormen, men litt vind det gjør seg det, sier Berit.

Hun oppfordrer befolkningen til å holde seg innendørs ved kraftige vindkast, - selv vil jeg holde meg mest mulig inne når det blåser opp om kvelden og natta, avslutter Flåmo.