- Det er veldig sjelden at vi er utsolgt på under en halvtime. Vi hadde vel et par tilfeller for noen år siden der en lesertur ble utsolgt på en halvtime til tre kvarter, så dette er nok bortimot rekord, ja.

Det sier den erfarne turoperatøren Hugo Storsand, daglig leder i Orklareiser. Selskapet har i en årrekke organisert lokalavisa Hitra-Frøyas leserturer, der vi inviterer abonnenter og andre med på tur til ulike reisemål. I år går turen til sydlige Kroatia. Salgsstart var satt til mandag kl. 10.00 presis.

Fire betjente telefonen

- Vi var fire mann som satt i telefonen konstant. Klokka 10.22 måtte vi registrere den første kunden på venteliste. Nå har vi 44 som er booka inn på garantert plass og har foreløpig tolv på venteliste, forteller Storsand. Han har tro på at noen få av de første på ventelista kan få plass, men tør ikke garantere plass til mange flere.

- Vi har noen få ledige seter på bussen. Jeg har fått på plass flybilletter og lugarer på båt, men venter på klarering fra hotellene om vi kan få med flere. Så kanskje kan vi få mer fire ekstra, sier han.

- Hva med de andre som står på venteliste og andre som kanskje hadde tenkt å melde seg på? Er det håp om å kunne sette opp en ekstratur?

- Da må vi nok opp i en vesentlig større venteliste. Men det er klart; kommer vi opp i 20-25 på venteliste, må vi se på hva vi kan gjøre.

- Hva er det som gjør årets reise så populær?

Populært reisemål

- En del av de som har ringt, forteller at de synes Kroatia er nytt og spennende. Det er jo ikke lenge siden dette området ble splittet opp i nye stater. Kombinasjonen buss- og flyreise gjør at vi får til mye for pengene på disse 12 dagene, sier Storsand.

Lokalavisa Hitra-Frøyas lesere legger ut på tur 29. august. Lokalavisa Trønderbladet har også lagt opp til tilsvarende reise. Her var det salgsstart i dag (onsdag) formiddag.

- Her har vi foreløpig solgt ut halvparten av plassene. Det er mer som normalt, på Melhus pleier bestillingene vanligvis å komme litt utover i uka