Forskalingen til en kommende bru over Snildalselva ble tatt av flommen i helga. Åøybrua hører til veien som skal bli den nye adkomstveien fra den fremtidige delen av fv.714, som skal gå forbi Krokstadøra, fra Snildalen til Berg.

Stig Arild Berg fra Krokstadøra ble vitne til ødeleggelsen.

- Betongrørene virket som de var for små. Da det kom mye nedbør i helga ble det ekstra vassgang i elva, og da ble det kaotisk. Det samlet seg vann på oversiden av rørene, og det rant både over og under. Det så ut som elva gravde seg under rørene så de sank ned, så hele forskalingen sank etter, forteller Berg.

Jostein Karlsen, prosjektleder i Statens vegvesen, jobber nå med å rette opp forskalingen.

- Forskalingen til brua kom ut av stilling etter de store vannmassene. Vi hadde litt problemer med røtter og trær som tettet til rørene. Og anleggsveien som vi hadde lagt over elva ble vasket bort. Men den var fort gjort å legge på plass igjen. Vi må gå over og justere støttene til forskalingen, og skifte ut støttene i midten med stålbjelker for å sikre litt mer til neste flom, sier Karlsen.

Adkomstveien skal i første omgang bare være en anleggsvei, slik at det blir lett adkomst når det en gang kommer penger til byggingen av den nye parsellen. Når den er bygget ferdig vil veien bli adkomstvei fra fv.714 til Krokstadøra sentrum.