Fosen transport leverer varer til Coop-butikken på Sula. Leveransene skjer normalt på mandager og onsdager, og med de gamle ferjerutene hadde ferja ventetid på Lomsøya, slik at varene kunne leveres på butikken og transportøren ta samme ferja tilbake.

Men dette var det ikke tatt hensyn til med de nye rutene. Nå var det lagt opp til et kjapt anløp på Sula, og i stedet lengre liggetid på Dyrøya på de aktuelle turene.

Daglig leder i Fosen Transport, Hans Kristian Norset, forteller at hvis man da skulle ha fortsatt å levere til Sula, måtte sjåføren ha overnattet på øya før han kom seg tilbake. En løsning som ville blitt svært ulønnsom for bedriften.

Men Norset valgte å gå til topps med problemet. Han kontaktet både Atb-ledelsen og fylkespolitikere. Da samferdselskomiteen hadde møte sist torsdag, tok Torhild Aarbergsbotten (H) opp spørsmålet. Norset hadde selv møte med Atb, og i løpet av helga ble det bestemt at den aktuelle ruta endres umiddelbart (fra og med i dag mandag). Nå skal ferja ligge ett kvarter lenger på Lomsøya (Sula).

- Joda, det ble en gladsak til slutt, sier Hans Kristian Norset, som ikke var like fornøyd med Atb da lokalavisa snakket med han før helga.

- Jeg opplevde dem som veldig stivbeinte først. Men fra noen veldig anspente telefonsamtaler, møttes vi rundt bordet, og hadde en veldig fin tone og vi fikk en løsning på dette, sier Norset i Fosen transport.

Torhild Aarbergsbotten synes det er bra at man fikk til de så kjapt.

- Hvis man ikke hadde klart å løse dette, så hadde det jo ikke vært annet enn vrangvilje. Man kunne ikke ventet med dette til det skal lages ny rute til høsten igjen. Det ville blitt for seint for de næringsdrivende. Men det er jo bra at det løste seg. Det viser at det lønner seg å ta opp saker, sier Aarbergsbotten.