Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for hele 13 fylker. Det som tirsdag var liten storm her på kysten av Trøndelag, øker igjen nå onsdag. Og natt til torsdag kommer ventelig den tredje stormen på tre dager.

Meteorologene advarer mot kraftig vind, store nedbørsmengder og stedvis vanskelige kjøreforhold. Vær-ekspertene ber også folk om å ikke utfordre naturkreftene ved for eksempel å gå for nært bølgene.

- Det er ikke uvanlig med stormfulle dager langs kysten på høsten, men ta forholdsregler og ikke test ut naturkreftene, advarer meteorologer på yr.no.

– Vinden øker ganske fort igjen i morgen, onsdag, og på morningen blir det liten storm fra sørvest. På ettermiddagen skal det blåse fra vest og da blir det mer vind innover land og kraftige vindkast. Det vil bli en del sterkere vind enn i dag, presiserer meteorologen, sier Arnstein Tjøstheim ved Vervarslinga på Vestlandet.

Sjekk oppdaterte værmeldinger her

Når lavtrykk nummer to treffer på onsdag blir det kaldere og enda våtere med en del kraftige byger.

Natt til torsdag kommer den tredje stormen på tre dager, men den skal ifølge varselet være av det litt roligere slaget.

– Stormen minker utover torsdagen. Men denne stormen kommer fra sørøst så den er ikke så skummel som når det blåser rett fra vest innover land.