HELGEPRATEN

Navn: Sigrid Helene Hanssen

Alder: 48

Bor: Tranvikan på Hitra

Yrke: Teknisk sjef – snart daglig leder

Familie: To voksne barn og tre barnebarn

Aktuell: Klar for nye utfordringer innen turisme og reiseliv

Ikke en dag uten: Tur med Mika og Aiko, mine firbeinte bestevenner!

Spiser og drikker: Kortreist mat, helst fra sjøen, både ferskt og foredlet – fisk, kreps, krabbe, feskbaill, bacalao, men er også glad i en god hjortebiff. Drikker en øl til eller en god rødvin.

Reisemål: Fineste reisemålene har vi rundt oss, på sjøen, øyrekka rundt Hitra og Frøya, og på tur i marka med telt og fiskestang. Tar også gjerne en ferietur med båt langs den flotte kysten vår.

Ser: Unntaksvis på TV. Om jeg gjør det er det nyheter og litt underholdning på fredagskvelden.

Lytter til: Siste konsertopplevelse var Andrea Bocelli, før det var det Åge Aleksandersen og AC/DC, så du kan trygt si at jeg liker det meste.

Leser: Helst skjønnlitteratur og aktuelle bøker, akkurat nå «Dette livet eller det neste» av Demian Vitanza

Det var ikke drapstruslene som kom mot Frøya kommune i forbindelse med søppelsaken på Sula som gjør at Sigrid Hanssen slutter i jobben som teknisk sjef.

- Jeg har gjennom tidligere arbeidsgivere opplevd mye forskjellig, blant annet i forbindelse med beredskapsvakt for brøyting. Her er det mye engasjement og mange meninger blant folk, men aldri har jeg opplevd å bli truet på livet.

Hvordan opplevde du drapstruslene da?

- Dette var og er en alvorlig sak som kommunen har anmeldt. Det er viktig å ta vare på hverandre og de som trusselen var rettet mot.

- Hvordan har det ellers vært å være teknisk sjef i Frøya kommune?

- Jeg hadde mine første dager i desember i 2014 og slutter nå mot sommerferien som teknisk sjef. Planen var å være mye lengre, men denne muligheten var nå. Frøya kommune har vært og er en flott arbeidsgiver, med gode kollegaer, spennende prosjekter og stor takhøyde. Jeg har blitt kjent med mange, både i kommunen og på Frøya, og fått venner for livet. Det har utelukkende vært fine år på Frøya. Jobben har vært interessant og utfordrende, jeg har lært mye og hatt det mye gøy. Akkurat et sånt miljø som jeg trives i og som gjør at jeg yter mitt beste.

- Hva skal du gjøre nå?

- Hjemme hos meg er jeg i ferd med å bygge ut for turisme; ett nytt hyttefelt, eget område med rorbuer for utleie og ny småbåthavn. Dette er krevende å gjennomføre på fritid, kveld og helg, og etter avtale med ny arbeidsgiver blir dette nå en del av det jeg kan bruke tid på i forbindelse med min nye jobb. Dette ser jeg fram til og det er gøy å endelig få en mulighet til å bruke tid og energi på noe som er mine prosjekt. Brenne «litt krutt» for meg selv. Det ser jeg på som en unik mulighet.

Du blir etterhvert også daglig leder i turistbedriften Steinsjø AS. Hva vil den jobben innebære?

- Jeg blir ansvarlig for å ta være på gjestene slik at de har det bra, at de får det de har bestilt og trives hos oss slik at de kommer tilbake. Vi har 280 senger, 70 båter i omløp, og leier ut rundt 25 000 gjestedøgn i året, så det blir da noe å henge fingrene i. Etter hvert regner jeg med at jeg blir en racer på språk, noe jeg synes er spennende. For å utvikle virksomheten og være framtidsrettet må en være i forkant og se etter nye områder og nye muligheter, det er dette som gir muligheter for videreutvikling og ny satsing. Dette vil være en kontinuerlig prosess og en del av det jeg vil jobbe med.

Du går fra jobben som teknisk sjef til turisme. Det høres i utgangspunktet ganske annerledes ut?

Bransjen er nok annerledes enn det jeg har jobbet med tidligere, - ja med unntak av min aller første jobb da som ung jente i kiosken på Vågen Camping på Innhitra. Her øvde jeg inn og praktiserte mine første tyske gloser. Ellers vil nok jobben være mye av det jeg har jobbet med tidligere, oppfølging av daglig drift, økonomi og ledelse. Jeg gleder meg til å lære denne bransjen å kjenne. Med unntak av sommerjobben på Vågen Camping er turisme førstereis for meg. Men min erfaring og mitt motto er at det du tror på og det du vil, det klarer du! Å gjøre det med ett smil gjør også underverker.

Sigrid forteller at det har vært utelukkende gode år i Frøya kommune, men at hun nå gleder seg til å lære turistbransjen å kjenne.

Er påsken sesongstart for Steinsjø?

- De første gjestene har allerede ankommet. Det øker på jevnt utover nå og bookingen ser bra ut for i år. Sesongen varer som regel ut september og kanskje litt inn i oktober. De fleste husene vi leier ut er i Kvenværet og i Grefsnesvågen, men vi har også noen i Knarrlagsundet. Vi har også ett båthotell på Singsholmen ved Fjellværsøya, her leier vi ut 1700 m2 med oppvarmet lagerplass og har kran som kan løfte inntil 30 tonn tunge båter. Her lagrer vi båter i flere etasjer for hytteeiere og turister gjennom vinteren.

Du har også registert et enkeltmannsforetak som skal drive med jordbruk og husdyrhold?

- Gården jeg bor på i Tranvikan kjøpte jeg av min onkel i 2013. Her har jeg lekt mye som barn på besøk hos farmor og farfar. Vi hesja og la silo, vi melka kyr og matet kalvene, og ikke minst kosa vi med dyra. Var vi heldige fikk vi noen kroner slik at vi kunne gå på den lokale butikken å kjøpe is. Ser på meg selv som heldig som fikk oppleve dette i oppveksten. Nå har jeg selv kjøpt meg dyr. Jeg har rundt 30 sauer, villsau og gammel norsk spelsau, og snart blir det lam så da dobler vel antallet seg og vel så det. I tillegg til dette har jeg ett tjuetalls høner og hundene mine, Mika og Aiko. Dyrene gir meg mye glede og trivsel. Rik blir jeg ikke av det, og forpliktelser følger med, men jeg ville ikke vært det foruten uansett. Dette er livsglede!

Du skriver i tillegg litt frilans for lokalavisa Hitra-Frøya...

- Å skrive for lokalavisa har jeg gjort i noen år nå og det har jeg tenkt å fortsette med så lenge dere vil ta i mot mine skriblerier. Dette er gøy og jeg får treffe mange flotte mennesker med spennende historier og prosjekter.

Du er tydelig aktivt involvert i forskjellig, men blir det noe tid til påskeferie da, Sigrid?

- Det blir en tur på fjellet nå til helga, da skal jeg besøke min sønn på Storlien i Sverige. Det ser jeg fram til, og kanskje får jeg prøvd skiene. Ellers er ferie for meg å gjøre noe annet. Vedarbeid, dra på sjøen, gå på tur, bake flatbrød.. Jeg kjeder meg aldri. Ønsker alle sammen ei riktig god påske!

980 12 034 cecilia@hitra-froya.no