Tidligere denne uka publiserte lokalavisa hvem som får sitte ved kongens bord under middagen på Nordskag tirsdag ettermiddag.

Dette har skapt stor debatt på nettsiden.

”Det hadde vært på sin plass om de eldste kunne sitte ved kongens bord”,  ”grendakonger og deres drotter er med og det er vel passelig en slik anledning....”  og ”Men det er vel ikke plass for vanlige mennesker å få sitte ved majestetenes bord” er utsagn som har kommet i debatten.

Jan Otto Fredagsvik har funnet det fornuftig å kommentere debatten.

- Av de 170 gjestene er 112 valgt ut av grendaleg, velforeninger og kretslag. Kriteriene var at det skulle være god aldersfordeling (nedre grense 18 år), lik kjønnsfordeling og at fremmedspråklige skulle være representert. I tillegg til de 112 har vi 11 fra Slottet/Fylkesmannen, 22 fra kommunestyret og 7 fra Hitra.  De øvrige 18 er fra næringsliv, Frøya sykehjem, kommuneadminstrasjon og kulturliv, forklarer Fredagsvik

Av de 112 fra grendene er 16 % fremmedspråklige, som gjenspeiler «virkeligheten». Fra kommuneadministrasjonen er det totalt 3 personer.

Videre opplyser Fredagsvik at ved kongens bord sitter bl.a. Solveig Ervik, ei sprek og talefør dame fra Dyrvik. Eldste til bords er Ragnfrid Volden på nabobordet. Hun blir 99 år i desember. Høyst oppegående! Hun sitter til bords med bl.a. Alfhild Jørgensen på 96 år.

-  Georg Skatvold er heller ingen ungsau, er 89 år og ung til sinns. Jeg kunne nevnt flere eldre også, bl.a. fra Bogøya.

Sunt vett

Jan Otto Fredagsvik mener det kan være lurt å tilgjenne andre også sunt vett.

- Kommunekomiteen har i nært samarbeid med formannskapet hatt som utgangspunkt at når landets statsoverhode besøker kommunen - og uten at det verken har vært naturkatatrofe eller annen dramatisk hendelse - så er det viktig og riktig at de får møte et tverrsnitt av befolkningen. - også under middagen. Og utenfor Innovamar er det folkefest - uten spesiell og høytidelig innbydelse fra kl. 16.15 til kl. 22.00. Der kan alle delta - om de vil, kommenterer Jan Otto Fredagsvik.

Se de utvalgte og les debatten her