Tirsdag formiddag ble endelig Frøya videregående skoles nye undervisningsfartøy . Under en høytidelig seremoni fikk båten sitt navn, "Fru Inger".

Og utpå ettermiddagen kunne rektor Bjørnar Johansen og elevene stolt ta imot kongeparet ombord i den oransje og hvite båten.

Rektor Johansen fikk vise fram skolens nye stolthet, men var ifølge NRK nesten like stolt av elevene på båten som selve båten.

– Elevene taklet dette veldig bra, selv om de var nervøse på forhånd. De klarte å snakke helt vanlig med kongeparet, og de svarte veldig godt på spørsmålene. Dette var en strålende opplevelse, også for meg som rektor, sier han til statskanalen.

I slutten av mai var en delegasjon fra Frøya videregående og fylkeskommunen i Hardanger for å prøvekjøre den nye skolebåten. Båten har en spesiell utforming med «konteinerdekk», som gjør at dekket kan skiftes ut alt etter hva den skal brukes til. Skolen skal bruke den både innen fiske og fangst og havbruksutdanningen.

- Det har blitt en veldig bra båt, sier rektor Bjørnar Johansen til Hitra-Frøya.

«Fru Inger» kom til Frøya i helga.

Videregående-elever fra Frøya og Hitra fikk hilse på kongeparet da de besøkte den nye skolebåten "Fru Inger" (Alle foto: Trond Hammervik)
Rektor Bjørnar Johansen forteller kong Harald om nybåten
"Fru Inger"
"Fru Inger"