14. februar er St. Valentinsdagen, eller det som også kalles alle hjerters dag på norsk. Dagen er en feiring av kjærlighet og romantikk.

I anledning dagen vil lokalavisa gjerne samle bilder av kjærestepar eller gode venner-par på Hitra og Frøya. Send oss bilde. MMS med kodeord HF TIPS til nr. 2399, eller send epost til post@hitra-froya.no

I England har de feiret Valtentinsdagen siden 1600-tallet etter myten om Den hellige Valentin. Valentin ble fengslet etter at keiser Claudius II varslet fengsel og dødsstraff til alle dem som ikke avsverget seg kristendommen. Valentin nektet å avsverge sin gud, og ble derfor steinet til døde. Nå er vi i året 273 etter Kristus.

Før Valentine ble drept, skrev han et brev til kjæresten Julia og ba henne holde seg til Gud. Brevet signerte han med ordene "... fra din Valentin".

De senere årene har dagen blitt markert her hos oss også. Kanskje vel så mye som ved at kjærester gir hverandre en liten oppmerksomhet, som ved at man sender hemmelige brev til den man beundrer, som er mer vanlig i engelskspråklige land.

SE OGSÅ: Se alle klemme-bildene vi fikk under Mot til å glede-dagen i høst (Vi satte klemme-rekord)