Det var turgåere som oppdaget det grusomme synet på Glørstad på Hitra  lørdag ettermiddag.

- Jeg var på vei for å gå tur og samtidig se til sauene etter som eieren er bortreist. På tur dit ble jeg oppringt av turgåerne, som fortalte om det grusomme de hadde sett. Da jeg kom bort til området fant jeg flere sauer som var hardt skadet, men som fremdeles levde. Da ringte jeg mannen min, som tok med seg øks og kniv, så begynte vi å avlive sauene som ikke kunne røre seg. Det var en grusom dyretragedie, forteller Karin Johanne Glørstad.

Mange hardt skadde sauer stakk av

Det var omtrent 30 utgangersauer på beite i området, og mange av de hardt skadde sauene var i stand til å løpe så Glørstad ikke fikk tak i dem.

- Vi ringte fallviltansvarlig for at han skulle komme og avlive sauene som løp av gårde. Han ringte igjen politiet, forteller Glørstad.

Fallviltansvarlig Knut Tore Børø anslår at det er 12 sauer som til sammen er avlivet og at ti ble funnet døde.

- Vi har ikke full oversikt over flokken ennå, og vi har så langt bare funnet to uskadde sauer, så det kan være flere ute i terrenget som er skadet, sier Børø, da lokalavisa kommer til stedet.

Tror stor hund har vært på ferde

Politiet jobber nå med å dokumentere skadene og sikre bilder av hundespor.

- Det er mest sannsynlig en eller flere hunder som har drept sauene. Ut fra sporene er det en ganske stor hund, forteller den ene politibetjenten på stedet.

Det er foreløpig ingen som kjenner til hvilken hund som har vært å ferde.