Anbudene på bygging av nytt Frøya kultur- og kompetansesenter vil ikke bli offentliggjort før etter fylkesutvalgets møte i Trondheim, tirsdag 8.mai, opplyser Frøyarådmann Ole Henrik Fjørstad.

Rådmannen på Frøya vil orientere formannskapet om innholdet i anbudene når formannskapet møtes neste mandag, mandag 7.mai. Fylkesrådmannen vil orientere fylkesutvalget om innholdet i anbudene når fylkesutvalget møtes tirsdag 8.mai.

- Deretter tar man sikte på å offentliggjøre anbudene- tirsdag ettermiddag eller onsdag formiddag. Fram til offentliggjøring vil det bli foretatt noen jurdiske avklaringer og vurderinger i fylkeskommunen i forhold til anbudene, sier Fjørstad.

Fristen for å levere anbud var fredag 20. april. Teknisk sjef i Frøya kommune, Andreas Kvingedal, har tidligere gjennom lokalavisa Hitra-Frøya fortalt at det er tre store selskap som har hentet ut anbudspapirer, og vært med på prosessen fram mot at budene skal leveres. Dette er Stjern, HENT og Brødrene Røsand.

- Det er klart vi er spente. Sett at anbudene ligger på 150 millioner kroner, og så har vi bare 122 millioner å bygge for, kommenterte frøyarådmann Ole Henrik Fjørstad i forkant av anbudsåpningen.

Tallene var ventet offentliggjort i dag (mandag), men nå er dette altså forlenget til tirsdag 8. mai.