FLØTTA UT

Sverre Husby (47) bor i Dubai og har hele verden som arbeidsplass. Av og til savner han folkene på Frøya, sørvest og regn... og utsikten man får når man kommer kjørende over Hammarberget.

Han er født og oppvokst på Sistranda, sammen med to eldre søstre, en hjemmeværende mor og en far som var bestyrer på samvirkelaget.

- Vi var en aktiv og stor gjeng som vokste opp på Sistranda. Jeg spilte volleyball og trente svømming, gikk på bygdakinoen og var på fritidsklubben som AUF dreiv. I tenåra jobba jeg litt på Siholmen, og senere som sjåfør for Samvirkelaget, forteller Sverre Husby.

I voksen alder var han med på å starte opp Opplev Frøya. - Vi var en gjeng med ildsjeler som ville mye på Frøya, så vi etablerte bilutstillinger, arrangerte kurs og konferenser i regi av idrettslaget, før vi gikk sammen og etablere Opplev Frøya. Det var noen år med hardt arbeid, men veldig artig. Vi fikk satt Frøya på kartet som en plass å gjennomføre gode arrangementer med god mat og lokal delaktighet, sier Sverre Husby.

Da Sverre forlot Frøya bodde og jobbet han noen år i Oslo, før han for fem år siden slo til på en jobb for The Emirates Group, og flyttet til Dubai med kone og to barn.

- Jeg er forretningsutvikler for The Emirates Group, et stort internasjonalt selskap med 90 000 ansatte med ansatte fra 165 nasjoner. Jeg er eneste nordmann i managementet, men vi er flere nordmenn her, da endel jobber som piloter og cabincrew på Emirates Airline, som er et av våre selskaper. Min rolle er todelt, en delgår på å drifte offshore- and marineservice-divisjonen som nå har kontorer i flere land. Den andre delen går på global forretningsutvikling gjennom se på og vurdere global partnerskap, oppkjøp samt fusjoner innfor mitt sektors ansvar. Fra august går jeg over i en ny global rolle, forteller Sverre. Selv om jobben er global, føler han seg knytta til Frøya

- Jeg har mine barn, mor, pluss mange gode venner der. Jeg er fremdeles frøyværing, og veldig stolt av det.

- Hva kan lokke deg tilbake?

- Ja, si det. Det måtte være et godt og interessant jobbtilbud som pirrer nysgjerrigheten og får pulsen til å slå litt raskere, svarer han.

- Er det noe du savner fra heimplassen?

- Venner, den uformelle omgangstonen samt de gode historiene som kommer utpå kvelden når man er i sosialt lag. Utsikten når man kommer kjørende over Hammarberget. Havet, øyene og ferskfiskball. Båtturen til Mausund og Sula. Søvest og regn. En god kuling og frisk luft.

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no