– De som bor i Trøndelag og nordover stikker av med det beste 17. mai-været. Her blir det mye sol og enkelte steder kan få over 20 grader og fralandsvind.  De som er heldige med solen på 17. mai kan få 20 grader og vel så det, mens der det blir grått vær kan temperaturen bli mellom 12 og 17 grader, sier statsmeteorolog Arild Mentzoni til yr.no

Værtjenesten melder opp mot 16-17 grader på Hitra og fast-Frøya på nasjonaldagen, og noe lavere jo lenger ut i øyrekka man kommer. Men uansett er det den knallgule sola som lyser imot på værvarslinga for 17.mai i øyregionen.

Lokalavisa vil gjerne vise fram dine 17. mai-bilder. Send oss mobilbilder sendes med kodeordet HF  TIPS til nr. 2399. Eller send epost til post@hitra-froya.no

I de fleste grender og bygder rundt om på Hitra og Frøya legges det opp til god og tradisjonell 17.mai-feiring, skal vi tro forhåndsannonseringen.

Full oversikt og klokkeslett i lokalavisas papiravis/eAvis torsdag 16. mai

Folksomt på Frøyatorget

På Frøyatorget på Sistranda tror vi det blir folksomt når barne- og folketoget ankommer fra Siholmen. Her åpner programmet med at Gabriela Lukassen  og Sistranda mannskor synger henholdsvis "Ja, vi elsker" og "Norges fjell". Her skal også ordføreren tale, russepresidenten tale før det blir mer underholdning.

- Det blir allsang "Ja, vi elsker" med oppsanger Jan Otto Fredagsvik, forteller kultursjef Knut Arne Strømøy.

Dagen inneholder også bekransning av bautaene ved Sletta kirke (ved Marlene Greiff) og Titran kapell (ved varaordfører Martin Nilsen), tale for dagen ved Frøya sykehjem og gudstjeneste samme sted.

Fillan og Barman

I Fillan går toget, anført av Strand skolekorps, i år fra Hitra Helsetun via Fillan Borettslag til Fillan kirke. Etter gudstjenesten samles folk til kaker, feiring og gode, gamle 17. mai-leker i og utenfor rådhuset/samfunnssalen.

I Barman krets blir det gudstjenesten i Hitra kirka og underholdning ved Melandsjø eldreboliger. Tog med korps går fra oppvekstsenteret til til samvirkelagsbygningen i Barmfjorden, og retur til skolen hvor det blir kaker, kaffe og uteleker og underholdning. Hitras ordfører holder dagens tale her.

Knarrlagsundet og Kvenvær

I Knarrlagsundet blir det også tog. I gymsalen vil 7. klasse ønske velkommen med tale for dagen, mens barnehagebarna og elevene i 1. og 2. klasse underholde. "Selvsagt" blir det også her matservering og uteleker.

Ved Kvenvær oppvekstsenter er det også tog, servering, leker og underholdning, mens tale for dagen er ved Rigmor Brevikdal. Dagen avsluttes med gudstjeneste i Kvenvær kirke.

Dyrøya og Sørburøya

I Vårliv på Dyrøya blir det mulighet for å fylle magen med kjøttkaker i brun saus og gele til dessert, før toget går. Etterpå er det klart for kaffe, kaker og leker for barn i alle aldre.

På Sørburøya skal alle elevene spille i korpset.

- Det er vinterens innøvde repertoar som skal presenteres på 17.mai, forteller dirigent Hans Olav Brendberg.

Travel dag for musikantene

Strand Seniorbrass og Strand skolekorps har som alltid et travelt program på 17. mai; i år intet unntak. I hjembygda og omegn skal medlemmene spille både på Akset, i Hestvika, på Utset, på Sandstad, på Hemnskjela og ved omsorgsboligene.

Gudstjenesten  holdes i Sandstad kirke, her blir det også bekransning av bautaen før folketoget går fra Sandstad mot Strand skole. Her blir det kaffe, kaker, pølser, is og brus, underholdning, leker, og tale for dagen ved elever fra 7. klasse. Altså alt hva dagen skal inneholde.