Flyteavfall, og da særlig plast, har fått mye oppmerksomhet de siste årene. Og stadig flere gjør noe med det. Både på Frøya, Hitra og i øyrekka er det folk som gjør en kjempeinnsats med å fjerne søppelet som er kommet sjøveien.

På Halten har det også blitt tradisjon med å plukke plast fra fjæra og det som har havnet enda lenger oppå land. Ikke minst har påska blitt benyttet til formålet.

Nesten bare plast

Slik var det også i år. Da finværet slo til stilte hele ti personer opp, og i år var det Lille Reinsøya og de to moloene på øya som var gjenstand for dugnadsinnsatsen. Resultatet etter tre timer var ett bildekk, og anslagsvis 50-60 sekker med plast. Mens noe tau og trålposerester satt så godt fast at de måtte gi opp å få det løs. Søppelet ble fraktet i båt til hovedøya Husøya, hvor konteieneren Frøya kommune hadde sendt utover ble fylt opp.

Noen av påskegjestene som kom utover noen dager seinere, tok ei kveldsøkt på badeplassen og ved moloen på Husøya. Det ble noen sekker av det også, og når de presset sammen det som allerede var i konteineren, fikk de akkurat plass til det siste flyteavfallet som var samlet opp.

SAMARBEID: Både dugnadsfolket og søppelet ble fraktet med båt. Her løftes sekker og plastkasser fra båten og opp på kaia, før det ble pakket inn i konteineren.