OPPTUR er et nasjonalt arrangement der 8. klassinger over hele landet blir invitert til en dag med friluftsliv, fysisk aktivitet og naturopplevelser. Det er Den Norske Turistforening (DNT) sine lokale medlemsforeninger i skolens område som er arrangør, og dagens mål for de ulike skolene er å gå til en topp eller et utsiktspunkt. Hver skole går en tur på rundt 10 kilometer.

Elevene fikk i etterkant i oppgave å skrive en artikkel til lokalavisa om turen. Av de mange vi har fått oversendt, har vi tilfeldig plukket ut reportasjen skrevet av Stine Vikan:

Besselvassheia er Frøyashøyeste topp, den er 76 moh. Du må kjøre til Skarsvågen så går du inn mot engrusvei så følger du bare den veien til det kommer skilt der det stårBesselvassheia til du ser hvite pinner med en rød flekk. Så kommer du fram tilBesselvassheia. Når du har kommet fram skal du skrive deg inn i ei bok sånn atalle som går dit ser at du har vært der.

Det var en super tur det varfint vær, vi brukte 1 time opp dit.

Når vi kom til toppen spiste vimat og bare koset oss, og etter en stund hadde vi Quiz. Det var poster viskulle løse i grupper så vi gikk rundt for å finne postene i grupper. Og etterQuiz-postene skulle vi ha en sånn kart-oppgave der vi skulle finneBesselvassheia, fordi Besselvassheia står ikke på kartet. Og så skulle vi finnenord på kartet.

Etter Quizen så gjorde vi ikkeså mye, vi bare har det utrolig gøy sammen. Og etter hvert kom sola fram og jegtror de fleste fikk litt farge i fjeset. Det var litt vind, men det var bare godtmed litt vind når sola skinte sånn. Også var det noen som badet med klærne på,vi badet i en liten dam som var i nærheten.

Etter litt bading og såntskulle vi begynne og pakke sammen å gå hjemover. Det var også en super turtilbake til bussene, vi fant også en firfirsle som vi fant. På tur hjem kosetvi oss bare, men det gikk mye kjappere å gå hjemover, fordi da var ikke sekkeneså tunge å bære som de var da vi gikk oppover.

Når vi kom ned fikk alle enpremie. Det vi fikk var en svømme bag, den var blå også sto det OPPTUR med rødskrift. Så gikk vi til bussene og dro hjemover. Dette blir en tur jeg ikkekommer til å glemme. "