- To syklister er sendt til legevakt på Hitra, tre ble kjørt til Orkdal sykehus mens den tredje er hardt skadd og sendt til St. Olavs Hospital i Trondheim, opplyste operasjonsleder i politiet tidligere i dag.

LES OGSÅ: FARMEN-TOMMY HARE FOR DE MINSTE

Nå i ettermiddag melder sykehuset at den skadde, en mann i 50-årene, er lettere skadd. Hans tilstand beskrives som stabil.

Det skal ha vært til sammen tre uhell med personskade under sykkelrittet. Politiet fikk melding om den alvorligste ulykken cirka klokken 13, altså omlag en time ut i sykkelrittet, som i dag hadde cirka 800 startende. Politiet har ikke fått nærmere opplysninger om type skader, men folk i området forteller til lokalavisa at det blant annet skal være snakk om kravebeinsbrudd.

SE VIDEO: HER GÅR TO AV SYKLISTENE I ASFALTEN

Foranledningen til ulykken er foreløpig ukjent for politiet. - Vår politipatrulje er på vei utover for å undersøke nærmere hva som har skjedd, sa operasjonsleder tidligere i dag.

Bortsett fra ulykken, har dagens Tour de Frøya vært en skikkelig folkefest. De 800 rytterne har møtt mye folk langs løypa. Været har også vist seg fra en perfekt side.

LES OGSÅ: EN FOLKEFEST FRØYA RUNDT

Med 800 startende var det svært folksomt i startområdet i dag ved lunsjtider. Aller raskest på runden via Flatval, Nordskaget og Ervika var Mats Skottvold fra Heimdal. Han syklet Frøya rundt på rett over én time. Skottvold ble klokket inn på tiden 1:03:10.6

Foto: Bjørg Støen
Bortsett fra ulykken, har dagens "Tour de Frøya" vært en skikkelig folkefest. (MMS-foto: Einar Brendboe)