Jan Otto Fredagsvik ble fredag kveld hedret med spesialprisen Pådriverprisen under Idrettens hederskveld i Trondheim.

Jan Otto ble ropt fram under festmiddagen etter utdelingen av de mange Ildsjelprisene.

Den svært så mangeårige ildsjela benyttet anledninga til å fortelle om prosjektene i Helhetlig idrettspark, som han er prosjektkoordinator for.

- Akkurat nå bygger vi idrettsanlegg for over 100 millioner kroner på Frøya. Det er kjempeartig å holde på med på gammeldagan. Jeg er jo snart 70, vet du.

- Hva tenker kona om at du bruker så mye tid på idretten, spurte programleder.

- Jeg må vel si at jeg jeg har hatt verdens mest tålmodige kone, begynte Jan Otto og fortalte en historie fra dugnadsarbeid på Hellesvikan for mange år tilbake. Det skulle graves grøfter, og Jan Otto hadde med seg de to små jentene sine

- Det gikk lang tid, og plutselig kom jeg på at jeg hadde med jentene. Da ble jeg redd, det var jo dype, vannfylte grøfter der. Jeg fant dem igjen i baksetet på bilen, der de lå og sov. Den der likte ikke Tove, for å si det sånn, fortalte Jan Otto til publikums latter.

Dette sier juryen om Jan Otto og Pådriverprisen:

"Jan Otto Fredagsvik har vært både lønnet og  ulønnet ildsjel det meste av livet. Selvfølgelig har han epostadressen ildsjela@online.no

Jan Otto er læreren som har vært ordfører i fire perioder, har en periode på Stortinget og som har vært "lønnet ildsjel" i prosjektet "Frøya inn i framtida" som næringslivet og kommunen sammen tok initiativ til i 2004, da mørke skyer truet Frøya. Han har hatt en sentral posisjon gjennom mange år og bidratt i små og store prosjekter og prosesser for bygdeutvikling som har vært bygd på at det skal være kort vei fra ide til handling.

"Gammelordføreren " har et stort nettverk bygget opp med flere tiår med lærerarbeid, politisk virksomhet og lederskap i diverse foreninger inne kultur og idrett. Engasjement er ferskvare og Gammelordføreren har ikke gått ut på dato."