Frøyarussen oppfordrer frøyværingene til å ha kontantene klare, for i løpet av ettermiddagen og kvelden kommer de rundt med bøsser i Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon "Krafttak mot kreft".

- Vis deres støtte ved å gi penger til denne innsamlingen for #krafttakmotkreft. Pengene vil gå til forskning på kreft, og pengene vil bidra til at noen som står deg nær kanskje overlever. Alle monner drar! sier Frøyarussen.

Har en klassevenninne med kreft

Da vi traff russen for noen uker siden, fortalte russepresidenten på Frøya, Åse Johansen, at Frøyarussen gledelig bidrar i "Krafttaket mot kreft".

[M1]

- Russen på Frøya vil være med å bidra under årets "Krafttak mot kreft", fordi vi vet at pengene går til en god sak. Dessuten berører dette mange av oss. Vi har en klassevenninne som har kreft og nå har hun begynt med en ny type behandling kalt immunterapi. Uten forskning hadde det ikke vært mulig for henne å prøve dette, så at pengene vi får inn går til kreftforskning, det er bra, sier Johansen.

Skal slå fjorårets sum

Under fjorårets "Krafttak mot kreft", kom det på landsbasis inn 32 millioner kroner. Russen på Frøya samlet inn 27 816 kroner, russen på Hitra 42 847 kroner.

- Det er en motivert gjeng som skal ut med bøsser, og jeg tror det er fullt mulig for oss å få inn over 30 000 kroner i år, sier russepresidenten på Frøya.

Og skal slå Hitras sum

Russepresident Åse Johansen og russepresidenten på Hitra, Sigrid Marie Hestnes Hjertø har utfordret hverandre på hvem av dem som klarer å ta inn mest under bøsseinnsamlingene. Den som får inn minst beløp må hoppe på sjøen, og med seg på utfordringen har de fått rådmann Svanhild Mosebakken og Eldbjørg Broholm.

Hitrarussen gikk med sine bøsser i forrige uke, men vil foreløpig ikke avsløre hva de har fått inn.

- Det er i hvertfall helt uaktuelt for Frøya å tape, konstaterer Åse og smiler.

- Vi må klare det, vi kan ikke tape mot Hitra!

Lokalt innsamlingsnummer

Det er 50 rødruss på Frøya i år, forteller Åse og de skal klare å dekke hele Frøya under innsamlingen i dag.

- Er man ikke hjemme, så er det fullt mulig å gi penger til aksjonen i ettertid.

I tillegg til bøsseaksjonen, er det opprettet et lokalt innsamlingsnummer hvor bedrifter og privatpersoner kan betale inn sitt støttebeløp. Kontoen er åpen fra nå og gjennom hele mars.

Kontonummeret er 4212.05.13731

[M2]