Familien til ei åtte år gammel jente tok i går kveld kontakt med førstebetjent Inge Dahlø ved Hitra lensmannskontor. De kunne fortelle at deres datter var uskadd etter å ha blitt påkjørt av sykkel i Fillan mandag kveld.

Dette skjedde rett etter at politiet gikk ut gjennom lokalavisa og etterlyste barnet som var blitt påkjørt.

Da hitra-froya.no snakket med lensmann Herskedal i formiddag, hadde han ennå ikke fått beskjed fra sin førstebetjent, som var opptatt på annet hold.

Dahlø sier man regner saken som oppklart. Familien til jenta ønsket ikke at det skulle opprettes sak mot syklisten, og selv om politiet på selvstendig grunnlag er pliktig til å vurdere om det skal opprettes sak, regner Dahlø det som mindre sannsynlig.

- Vi har hendelsesforløpet klart, og syklisten tok selv kontakt, noe som vi er takknemlige for, sier Inge Dahlø  ved Hitra lensmannskontor.

Det var i går kveld Hitra lensmannskontor gjennom lokalavisa ønsket kontakt med en unge, eller en ung ungdom som ble påkjørt av en person på tråsykkel ved 18:30-tiden mandag kveld. Personen på sykkel var på vei til legevakta i stor fart da han  traff jenta på gang- og sykkelstien mellom Kystmuseet og sentrum på Fillan. Syklisten hadde ikke rukket å få kontakt før den påkjørte sprang gråtende fra stedet.