Hvert år gir lokalavisa bort en julegave til en organisasjon eller person som fortjener en oppmerksomhet. Tidligere har lokallaget av NFU Hitra/Frøya, Rorbua fritidssenter på Sistranda, Basecamp Hitra, Estlandshjelpen v/Olaus Hakkebo, MOT Hitra/Frøya og Hitra Røde Kors.

I år fikk Redningsselskapet julegaven.

- Vi vet hvor viktig dere er, og hvor stor pris folk i øyregionen setter på dere. Derfor ønsker vi å støtte dere med en pengesum på 10.000 kroner, sa redaktør Bjørn Rønningen da han sammen med daglig leder Stein Olav Sivertsen overrakte sjekken til skipsfører Thomas S. Olsen, styrmann Tor Audun Sætran og redningsmann/maskinist Helge Reppe på redningsskøyta "Sundt Flyer". De er ett av to skift som går én måneds vakt på redningsskøyta.

Bygger garasje for pengene

- Disse pengene vil komme godt med, i tillegg til den støtten det ser ut til at vi får fra Hitra kommune til å bygge en garasje ved brygga her. Der kan vi lagre utstyret vårt, pluss at vi planlegger en boenhet på toppen som vi vil stille til disposisjon for kurs og ungdomsaktiviteter. Vi har aldri møtt en sånn iver etter å samarbeide med oss noen plass, både fra kommune, grunneiere og andre, sier Olsen.

130 oppdrag i 2011

Og redningsmannskapet har selv hatt nok å henge fingrene i siden de opprettet basen i Gamme-Fillan for to år siden.

- Bare mellom påsken i år og september har vi hatt rundt 23 oppdrag i måneden. Hittil i år har vi til sammen vært ute på 130 rednings og assistanse oppdrag, forteller Olsen.