Det er relativt små tall, så prosentene blir fort høye. Men partileder Frode Reppe mener en vekst i medlemsmassen på rundt 20 prosent viser at Frøya Arbeiderparti har kommet seg sterkt gjennom det svært turbulente året som 2011 har vært.

Som kjent startet det i vinter med nominasjonsbråk rundt Heidi Taraldsen og Hans Stølan, som kuliminerte med benkeforslag, etterfulgt av mye offentlig bråk rundt Ap-ordfører Stølans private disposisjoner. Kort sagt vil mange oppsummere 2011 som "annus horribilis" eller "det horrible året" for Arbeiderpartiet på Frøya. Dessuten ble partiapparaet rammet direkte gjennom Utøya-terroren.

En oversikt Reppe har fått tilstendt fra sentralpartiet, viser at Frøya Arbeiderparti har fått 17 nye medlemmer så langt i år. I tillegg mener Reppe at det ligger flere innmeldinger på lokalpartiet som ennå ikke er registrert.

- Så at vi har opp mot 25 nye medlemmer bare i år, er jeg ganske sikker på. Og dette er som følge av et jevnt tilsig, og ikke bare etter 22/7, sier Reppe til Hitra-Frøya.

Lokallaget på Frøya har nå i overkant av 100 medlemmer, ifølge partilederen.

- Dette tyder på at Frøya AP har hentet seg inn igjen. Dette er en uvanlig stor økning, mener Reppe.