Faren til Jostein Bremvåg ble begravet ved Dolm kirkegård 7.juni. Kisten ble senket i en gammel grav som er slettet, og jord fra graven ble lagt over kisten. Etter noen dager med styrtregn fikk han og moren en ubehagelig overraskelse.

- Lite trivelig å finne tanngard

- Da mor skulle stelle graven så hun at det lå knokler fra et menneske oppå graven. Da jeg dro dit så jeg at det var en underkjeve og andre beinrester som lå oppå jorda. Jeg synes det er lite trivelig at det ligger en tanngard på min fars grav, sier Bremvåg.

- Beinrester skal ligge nede i jorden

Han skulle ønske at de som gravde opp graven hadde undersøkt nøyere.

- Alle skjønner jo at det blir beinrester igjen etter at et menneske er begravd. Men de skal ligge nede i jorden og ikke oppå graven. Det er greit at en grav blir slettet, men de burde ha gått over jorda, mener Bremvåg, som håper at noen kommer og fjerner beinrestene.

- Blir fjernet i dag

Funnet av beinrester kommer ikke som en overraskelse på kirkeverge Knut Freidar Reksen.

- Det er en gammel kirkegård, og det sier seg selv at det finnes beinrester når kirkegården er brukt fra 1200-tallet. Vi finner alltid beinrester når vi graver, men vi går gjennom jorda for å se om det finnes bein. Det er ikke noe vi ønsker skal være synlig. Men av og til når det regner mye kan det skje at beinrester vaskes ut. Denne gangen var det et uhell, og beinrestene blir fjernet i dag, sier Reksen onsdag ettermiddag.

Gammel grav: - Vi finner beinrester hver gang vi graver. Det sier selv når kirkegården er brukt siden 1200-tallet, sier kirkeverge Knut Freidar Reksten, som lover at beinrestene blir fjernet onsdag.